Gür İplik işçileri: Ölmemiz mi gerekiyor?

bizi-duymaniz-icin-olmemiz-mi-lazim1f2e81570e4d6b769a27

Antep 2. Organize Sanayi bölgesinde Gür Cotton işçileri  10 gündür fabrika önünde grevde. İşçiler dün yaptıkları yürüyüşle taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Kırkayak Parkı’nda toplanan işçiler, Balıklı Park’a doğru yürüyüşe geçti.

“Gür İplik işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Her yer Soma her yer direniş”, “İş ekmek özgürlük”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla yürüyen işçiler Balıklı Parkı’nda bir açıklama yaptı.

Deriteks yöneticisi Hasan Uluşan yaptığı açıklamada; Gür Cotton işçilerinin 10 gündür devam eden direnişine destek verilmesini gerektiğini belirterek, işçilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Ardından Gür Cotton işçileri adına Cuma Görmüş bir açıklama yaptı. “Sesimizi duymanız için ölmemiz mi lazım?” diye soran Görmüş, hakları için 10 gündür grevde olduklarını hatırlattı.

Çalıştıkları fabrikada ağır iş koşullarına karşı anayasal haklarını kullanarak Deriteks sendikasında örgütlendiklerini, bunun üzerine işyerinde baskıların yoğunlaştığını söyleyen Görmüş, sorunların çözümü için yetkililele görüştüklerini, fakat yetkililerin sorunu çözmek yerine kendilerine kapıyı gösterdiğini ifade etti.

Görmüş, “İş yerinde elden ve kayıt dışı para ödemesi, zorunlu pazar mesaileri, haksız yere yapılan para kesintileri gibi hukuksuz ve yasa dışı uygulamaların son bulmasını istiyoruz” dedi.

Görmüş, Soma’da katledilen madencileri de andı, “Soma’da yüzlerce işçi kardeşimizin iş cinayetine kurban gittiği günün gecesi haklarımız için direnişe başladık. Bir taraftan işimize geri dönmek ve iş yerindeki haksızlıkların son bulması için mücadele ederken, diğer taraftan her gün Soma’dan gelen işçi kardeşlerimizin ölüm haberleri ile yüreklerimiz dağlandı. Soma’da olanları izledikçe işçilerin hayatının ve emeğinin ne kadar ucuz ve değersiz olduğunu daha iyi anlıyoruz” dedi.

“İşçiler topluca ölünce mi seslerini duyacaksınız” diye soran Görmüş, Soma’daki kötü çalışma koşullarının ancak yüzlerce işçi ölünce gündeme gelebildiğini kaydetti.

Yoruma kapalı