Hakan Plastik işçisi direnişte

DİSK Lastik-İş’te örgütlenen Tekirdağ Çerkezköy’de kurulu Hakan Plastik fabrikasında çalışan işçiler patronun işten atma saldırısı ile karşılaştılar. İşten atmalara karşı örgütlenme çalışlarını güçlendiren işçiler fabrika önünde çadır kurarak direnişe geçtiler.

İsviçre merkezli Georg Fisher AG ünvanlı uluslararası grubun satın aldığı Hakan Plastik’te işçiler, düşük ücretlerle ve uzun çalışma saatleriyle güvencesiz bir ortamda çalışıyor. 700 işçinin çalıştığı fabrikada işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olması işverenlerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmasına ve sendika üyelerine çeşitli baskılar uygulamasına yol açtı. Ocak ayından başlayarak 13 işçi geçerli hiçbir neden olmaksızın ve uydurma gerekçelerle işten çıkarıldı.

Lastik İş’te örgütlenen ve yaşam koşullarını iyileştirmek için mücadele eden Hakan Plastik işçileri işverenin bu tutumunu protesto ederek direnişe başladı. 3 Şubat 2014 tarihinde fabrika önünde basın açıklamasıyla başlayan direniş Hakan Plastik çalışanlarının ve Çerkezköy’deki tüm işçilerin yaygın desteğiyle devam ediyor.

Yoruma kapalı