Hala Berkin’in adını ağzına alıyor: Ölmüştür geçmiştir

erdogan11

İstanbul Okmeydanı’nda  iki kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan polisi sabrı nedeniyle  öven Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, polisin attığı gaz bombasıyla öldürülen Berkin Elvan için de, “Her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz. Ölmüştür geçmiştir” dedi.

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, olaylar sırasında Akrep olarak tabir edilen zırhlı araca molotof kokteyli atıldığını belirterek polisin eli kolu bağlı kalamayacağını savundu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı; “Polis bu yapılanlara karşı nasıl sabrediyor anlayamıyorum. Hiçbir medya yaralanan polislerin durumu ne olacak demiyor. Ellerinde molotof kokteylleriyle, havai fişeklerle polise esnafa saldıranları mı savunacağız? Kusura bakmayın, biz mağdur halkın yanındayız.”

Erdoğan, Berkin ve Berkin’i anmak isteyenler için şunları söyledi: “301 şehidimizin acısı tazeyken sustuk. Kan kustuk, kızılcık şerbeti içtik dedik. Ama kimse kusura bakmazsın daha fazla susacak değiliz. Soma’yı bahane edip kıran, dökenler karşısında yine susmayacağız. Daha dün yine olaylar oldu. Neymiş Berkin Elvan’ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz. Ölmüştür geçmiştir

Yoruma kapalı