Hasta tutsak Yetek şuurunu yitirdi

Hasta tutsak Şehmus Yetek’in şuurunu yitirdiği öğrenildi. Midyat Kapalı Cezaevi’nde yaklaşık 7 yıldır yakalandığı kan kanseri nedeniyle 6 kez ameliyat olan hasta tutsak Şehmus Yetek’in Ankara Numune Hastanesine kaldırıldığı belirtiliyor. Dicle Haber Ajansı’na konuşan Yetek’in kardeşi Sıdık Yetek, aldıklarıson bilgilere göre, ağabeyinin şuurunu kaybettiğini belirtti.

1996 yılında tarlada çalışırken Mardin’in Savur ilçesine bağlı Çınarönü köyünde askerler tarafından tutuklanan 11 çocuk babası 67 yaşındaki Şehmus Yetek’e ömür boyu hapis cezası verildi. Cezaevinden cezaevine sürgün gönderilen Yetek, son olarak getirildiği Mardin’in Midyat Kapalı Cezaevi’nde kan kanserine yakalandı. Yaklaşık 7 yıldır yakalandığı hastalık nedeni ile 6 kez ameliyat geçiren Yetek’in tedavi için geçtiğimiz günlerde Ankara Numune Hastanesi’ne gönderildiği öğrenildi.

Sıdık Yetek, ağabeyinin altı kez ağır ameliyat geçirdiğini, 40 gün ölüm döşeğinde kaldıktan sonra Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti.

“Ağabeyim yaklaşık yedi yıldır hasta haliyle cezaevinde tutuluyor. Yaklaşık kırk gündür ölüm döşeğine düştükten sonra onu Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırmışlar” diyen Yetek, en son aldıkları bilgiye göre, Şehmus Yetek’in şuuru kapandığını da sözlerine ekledi.

“Şu an belki de ölmüştür. Ağabeyimin yaşadığına inanmıyorum” diyen Yetek, hastaneye kaldırıldıktan sonra ağabeyini görmek için Ankara’ya gittiğini ve onu hasta sandalyesinin üstünde cam bir kapının arkasından gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

Yetek, “Ona yaklaşıp helallik bile istememe izin vermediler. Şu an oğlu hastanede ama onu da yanına bırakmıyorlar. Günde iki kez onar dakika yanına bırakıyorlar. En son aldığımız bilgilere göre ağabeyimin artık şuuru da kapanmış, konuşmuyor” dedi.

Şehmus Yetek’in eşi Hanım Yetek ise, çok büyük acılar, sıkıntılar yaşadığını, yıllardır 11 çocuğa baktığını belirtti. Eşinin bağda çalışırken tutuklandığını daha sonra evlerinin ateşe verildiğini sözlerine ekleyen Hanım Yetek, “Eşime haksız yere 36 yıl ceza verildi. Ondan sonra biz de ise Bismil’e göç etmek zorunda kaldık” dedi.

Eşinin tutuklanmasının ardından ailesinin de darmadağın olduğunu vurgulayan Yetek, eşinin derhal tahliye edilip tedavisinin dışarıda yapılması gerektiğini belirtti. Yetek, eşine bir şey olması durumunda sorumlu olan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

ANF

Yoruma kapalı