İzmir’de Mayıs ayında öldürülen devrimciler anıldı

HDK İzmir İl Yürütme Kurulu, HDP  İzmir İl örgütü ve Partizan, Mayıs ayında devlet tarafından öldürülen İbrahim Kaypakkaya Hakki Karer ve dörtler olarak anılan Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin, Nemci önen ve diğer devrimci isimler için anma yürüyüşü gerçekleştirdi.

“Mücadeleyi omuz omuza büyütme zamanıdır”

Alsancak İskelesi önünde toplanan HDK bileşenleri “Şehit namırın, şehitler ölümsüzdür, Yaşasın halkların ortak mücadelesi, Somanın hesabı sorulacak, Biji yekitiya gelan” sloganlarıyla Alsancak sevinç Pastanesine yürüdü. Burada basın açıklaması yapan HDK bileşenleri Soma’da hayatını kaybeden maden emekçileri için saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan HDP üyesi Sercan Üstündaş, “Bugün bizlere önemli miraslar bırakmış bu yiğitleri anmak demek gezide sokağa çıkan milyonlar olmak demektir.gezi şehitleri olmak onların isyanını sürdürmek demektir. Soma’da yaşanan katliam karşısında acımız ve öfkemiz büyük. Artık yaşanan iş cinayetlerine bir daha can yitirmeye tahammülümüz yok. Şimdi birliğimizi ve dayanışmamızı güçlendirerek mücadeleyi omuz omuza büyütme zamanıdır” dedi.

Haber/Foto: Mehmet Nabi Batuk

Yoruma kapalı