5 vekil daha HDP’li oluyor

tahliye-edilen-milletvekilleri-hdpye-geciyoreb2ccbdb6bf889808cfd

Cezaevinden tahliye edilen BDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan bugün HDP’ye katılıyor. Dün akşam yapılan dayanışma yemeğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP’nin seçimlerde güçlü çıkacağını belerterek,”Yarın cezaevinden çıkan milletvekilleri HDP’ye katılıyor. HDP’yi giderek güçlendireceğiz. 30 Mart’ta kutlamada görüşeceğiz” dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü dün akşam, Bostancı’da bulunan Yadinbey Resturant’ta dayanışma yemeği verdi. Dayanışma yemeğine Anadolu yakasının Belediye Eş Başkan adayları, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül ile çok sayıda kişi katıldı. Yemekte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP’nin ezilenlerin partisi olduğunu ve yeni kurulmasına rağmen geniş kitlelere yayıldığını dile getirdi. “HDP’yi gelecek nesillere başka ülkelere miras olarak bırakacağız” dedi. Kürkçü, HDP’nin dayanışmanın öznesi olduğunu dile getirdi. HDP’ye yönelik saldırılara dikkat çeken Kürkçü, bunun nedeni var olan barış sürecini bozma amacını taşıdığını ve HDP’nin birlikteliğinden korktukları için yapıldığını söyledi.

Kürkçü: “HDP güçleniyor”

HDP’ye verilecek her oyun önemli olduğunu vurgulayan Kürkçü, “1 puanlık fark bile Türkiye’de çok büyük bir değişime vesile olur. Bunun karşılığını görelim” dedi. “Bugünlere kolay gelinmedi” diyen Kürkçü, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri anarak, “Bizler onlar sayesinde buradayız. Biz gücümüzü 30 Mart’ta göstermeliyiz. Bizlerin güzel günleri görmesi için çalışması gerekiyor o günler çok yakın” dedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 2013 Newroz’un da gönderdiği mektupla başlattığı barış sürecine değinen Kürkçü, “Serok Öcalan’a selamlarımı gönderiyorum. Hepimizin düşüncesi vardı HDP gibi bir oluşumda ama bugün HDP’nin var olmasında onun katkısı var. Bize böyle bir mucizeyi verdiği için selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Seçimlerden güçlü çıkacaklarını düşündüğünü söyleyen Kürkçü, “Yarın cezaevinden çıkan milletvekilleri HDP’ye katılıyor. HDP’yi giderek güçlendireceğiz. 30 Mart’ta kutlamada görüşeceğiz” dedi.

 

 

Yoruma kapalı