HDP’den Antakya’da coşkulu miting

BixkVFGIMAAn2Mn

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antakya İl Örgütü, Antakya’da seçim mitingi  düzenlerken, seçim bürolarının açılışlarını da gerçekleştirdi.

Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge yüzlerce araçlık konvoyla gelindi.  Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürtçü, sanatçılar Ferhat Tunç, İlkay Akkaya, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yusuf Öfğeli, Antakya Belediye Eşbaşkan adayları Esra Karabulut ve Yusuf Şirin’in yanı sıra Defne, İskenderun, Samandağı, Dörtyol, Erzin belediyeleri eşbaşkan adaylarının yanı sıra BDP PM üyesi Zeki Koç, HDP PM Üyesi Bereket Kar,  SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz, EMEP MYK Üyesi Halil İmrek, ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldı.

Miting alanına asılan pankartlarla Gezi şehitlerinin anıldığı mitingde ilk konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Semra Mıçooğulları, Hatay’ın Suriye’deki savaşın yükünü ağır bir şekilde çektiğini belirterek, HDP’nin yalana, talana, hırsızlığa ve savaş politikalarına karşı tek seçenek olduğunu ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise hiçbir kentin valiler, kaymakamlar tarafından ve sadece Ankara’dan yönetilmesini kabul etmediklerini belirterek, HDP’nin amacının özerk yönetimler olduğunu anlattı. HDP’ye dönük saldırılara da değinen Kürkçü, “30 Mart yerel seçimleri bizim için referandum niteliğindedir. 2013 Newroz’unda Sayın Abdullah Öcalan barış yolunu açmıştır ve bir yıldır hiçbir gerilla ve asker cenazesi gelmedi” dedi.

Hükümetin bir an önce ırkçı ve barış sürecini tıkayan politikalardan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Kürkçü, “HDP olarak biz herkesi kucaklayacak güçteyiz ve bunu da 30 Mart seçimlerinde göstereceğiz” dedi.

MitingdeBDP İskenderun İlçe Eş Başkanı Şükran Laçin’e saldırı girişiminde bulunulurken, saldırgan görevlilerin araya girmesi ile olay yerinden uzaklaştırıldı.

Miting sanatçılar İlkay Akkaya ve Ferhat Tunç’un verdiği konser ile son buldu.

Yoruma kapalı