HDP’den Hükümete uyarı: “Seçim güvenliğini sağlayın”

foto-linc-urla

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yönetim Kurulu, hükümetten, seçim güvenliğinin sağlanmasını istedi. HDP açıklamasında polisin güvenliği almaması durumunda, kendi güvenliklerini sağlayarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Yazılı açıklama yapan HDP Yönetim Kurulu, dün Aksaray’da yaşanan ırkçı saldırıyı hatırlatarak, “Aralarında MHP’lilerin de bulunduğu saldırganların attıkları taşlarla seçim otobüsümüz tahrip edildi. Seçim otobüsümüzün içinde Eşbaşkanımız Sebahat Tuncel, vekilimiz Levent Tüzel ve onlarla birlikte seçim gezilerini sürdüren HDP yöneticileri bulunuyordu. Daha önce İzmir Dikili ve Urla’da yaşanan saldırılardan sonra, Aksaray saldırısı gerçekleşti. Bu kez de polis saldırganlarla işbirliği içinde oldu. Gereken önlemleri almadı, ilçe binamızı ablukaya alarak saldırganların otobüsün yakınına kadar gelmelerine imkan sağladı” dedi.

AKP Hükümeti’ni ve İçişleri Bakanı’nı uyaran HDP, şunları kaydetti: “HDP’yi çatışmaya çekme amacıyla gerçekleştirildiğine kuşku duymadığımız bu saldırıları engellemek ve seçim çalışmalarının güvenliğini sağlamak hükümetin yükümlülüğüdür. Bu tür saldırılara polis tarafından göz yumulmasının ve saldırganların özendirilmesinin önüne geçilmemesi, seçim güvenliğinin ağır bir darbe almasıyla sonuçlanacak, seçim sonuçlarını kuşkulu hale getirecektir.”

Saldırıların polisin ihmali ya da göz yumması sonucu yaşandığını kaydeden HDP, polisin güvenliği almaması durumunda, kendi güvenliklerini sağlayarak çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Açıklamada, ayrıca; “HDP, seçim çalışmalarının ve politik iklimin sabote edilmesine göz yummayacaktır. HDP’nin demokrasi, özgürlük ve eşitliği sağlayacak bir alternatif olduğunun ortaya çıkması; Türkiye’nin her köyünde, ilçesinde ve ilinde seçim çalışmalarını sürdürmesi, ırkçı ve barış karşıtı çevrelerde rahatsızlık yaratmıştır. Bunun farkındayız. O nedenle de Türkiye’nin her köşesine barış, demokrasi ve eşitlik sesini ve taleplerini taşımaktan bir an bile geri durmayacağız” denildi.

Yoruma kapalı