HDP’ye yönelik faşist provokasyonlar sürüyor – Yenilendi

unnamed

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karadeniz turu devam ediyor. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği seçim gezilerinde Ordu’da 50 kişilik faşist bir grubun provokasyon girişimi sonuçsuz kaldı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Eş Başkan Yardımcısı Saruhan Oruç, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz’ın sürdürdüğü Karadeniz turunda gidilen illerde halkın gösterdiği ilgi dikkat çekiyor.

HDP heyetinin bugünkü adresi olan Ordu’da seçim bürosu açılışı sırasında aynı ilgi devam ederken, günlerdir Türkiye’nin bir çok ilinde girişilen faşist saldırıların bir benzeri, Ordu’da 50 kişilik bir grup tarafından gerçekleştirilmeye çalışıldı.

HDP seçim bürosunun olduğu sokağın başında 50 kişilik bir grup toplanarak saldırı girişiminde bulundu. İçlerinde MHP’li, Alperen Ocaklı ve TGB’li kişilerin bulunduğu grup, uzun süre provokatif sloganlar attı.

HDP heyeti seçim bürosundan ayrılırken Ertuğrul Kürkçü’nün içinde bulunduğu arabanın kapısı, trafikteki sıkışıklıktan yararlanan saldırgan güruh tarafından açılarak önde oturan HDP Eş Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç darp edildi. Arabanın trafik açılınca hareket etmesiyle Kürkçü ve arkadaşları faşist güruhun saldırılarından kurtuldu. Seçim bürosu çevresinde yeterli önlemleri almayan Polis’in bu linç girişimi sırasında da olaya müdahale etmediği görüldü. 

Bu faşist saldırılara rağmen HDP heyetinin Ordu programı aksamadan sürdürüldü. Akşam saatlerinde Ordu’da düzenlenen dayanışma yemeğine katılan Kürkçü ve yoldaşları daha sonra Giresun’a geçti. 

Siyasihaber.org

Yoruma kapalı