Hoşçakal umudun çocuğu Berkin Elvan – Güncelleniyor

490-254

19:15 Binlerce kişi Taksim Meydanı’nın girişine kurulan polis barikatına yükleniyor. Kitle Berkin Elvan için barikatları yıkıp Taksim Meydanı’na girmekte kararlı

19:00 Binlerce kişi Berkin Elvan için Taksim’de bir araya geldi. Polis Taksim Meydanı girişinde barikat kurmuş durumda.

17:00 Berkin Elvan’ın cenazesi Okmeydanı Cemevi’ne getirildi. Binlerce kişi Berkin Elvan için nöbette.

16.10 TTB Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK) tüm ülkede tıp fakülteleri öğrencilerini derslere girmemeye, sokağa çıkmaya çağırdı. TÖK’ün çağrısı şöyle:

“Tıp Öğrencilerine Çağrımızdır — Gülüşü içimizde umut, gülüşü içimizde öfke, gülüşü içimizde direnç olan çocuk Hoşçakal… Virüsün en tepesine kadar yayıldığı, hastalıklı bir toplumun artık tedavi olmaya ihtiyacı var. Berkin gözlerini açamayacakken çok fazla sözün bir anlamı yok. Berkin’ le hiç vedalaşmamacasına sözümüz, eylemimiz, maskelerimiz ve tüm direngenliğimizle geliyoruz. TTB- TÖK (Tıp Öğrencileri Kolu) olarak tüm tıp fakülteleri öğrencilerini derslere girmemeye, sokağa çağırıyoruz. TTB- Tıp Öğrencileri Kolu (TÖK)”

16.00 Denizli – Belediye binasına pankart asan grup Polisin saldırısına uğradı ve gözaltına alındı. Pankart Polis tarafından indirildi. Gözaltına alınanların isimleri: Muhammet Alkış (SYKP İl Eş Başkanı), Ercan Sezer (SYKP), Ali Girginer (ESP), Talat … (ESP). Pankartın indirilmesine tepki gösteren halktan en az 3 kişi Polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Belediye binası önünde toplanan halk saat 14.00’den beri Berkin Elvan için eylemde.

15.45 Denizli – “Berkin’in Hesabı Sorulacak” yazılı SYKP ve ESP ortak imzalı bir pankart Belediye binasına asıldı.

15:20 Okmeydanı Cemevi önünde büyük bir kitle var. Buradaki öfke sloganlara dönüşüyor. “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganı Okmeydanı sokaklarında yankılanıyor.

15:15 Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nden Berkin Elvan için Kızılay’a doğru yürüyüşe geçen öğrencilere polis saldırdı. Ara sokaklarda çatışmalar yaşanıyor. Çok sayıda yaralı öğrenci olduğu bilgisi geliyor.

Saat 15:00 Berkin Elvan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan, Okmeydanı Cemevi’ne doğru yola çıktı

Saat 14:15 Berkin Elvan için bugün saat 18.30’da Denizli Çınar Meydanı’nda toplanılacak.

Saat: 14:10 HDK/HDP İstanbul 11 Mart Salı (bugün) Berkin Elvan için saat 19:00’da Taksim’e çağrı yaptı.

Saat 14:10 Berkin için Eskişehir Yolu üzerinde yürüyüşe geçen ODTÜ’lülere polis saldırdı. Çatışma başladı. ODTÜ direniyor…

Saat 14:00 Ülkenin dört bir yanında Berkin için eylemler devam ediyor. Her il ve ilçede eylem çağrıları yükseliyor. HDP seçim faaliyetlerini durdurarak seçim araçları ile Berkin Elvan eylemlerine çağrı yapma kararı aldı. Bütün üniversitelerde boykot ve eylemler var. ODTÜ öğrencileri kampüste biriken öfke ile binler oldu Eskişehir Yolu’nu trafiğe kapattı. Başbakanlığa yürüyorlar. AŞTİ tarafında polis barikatları kurulu halde. Ankara Üniversitesi öğrencileri Boykot’ta, Kızılay’a çağrı yapıyorlar. İstanbul Üniversitesi, Galatasaray, Boğaziçi, YTÜ, İTÜ Boykot’ta. Akşama eylem çağrıları yapıyorlar.

Pamukkale Üniversitesi’nde devrimci öğrenciler fakülteleri dolaşarak tüm öğrenicileri dersleri boykot etmeye, Berkin Elvan için toplanmaya ve saat 18.30’da Çınar Meydanı’nda yapılacak basın açıklamasına katılmaya çağırıyor.

Saat 12:00 Ankara da ESP ve SYKP üyeleri Kızılay AVM ye ‘’Berkin Elvanın Hesabı Sorulacak’’ yazılı bir pankart astı. Elvan için Güven Park da toplanan bir grup ise eylemcilere destek verdi.

Özel güvenlik birimlerinin müdahalesi sonuçsuz kaldı. Yaklaşık yarım saat süren eylem polisin müdahale etmesi sonucu indirildi; fakat eylem AVM önün de devam etti. Daha sonra Güven Parka geçen eylemciler; “Katil devlet hesap verecek, Berkin’in hesabı sorulacak, Katil Polis hesap verecek” sloganları eşliğinde sona erdi.

Güven Park’ta Berkin Elvan için bekleyenlerin sayısı her dakika artarken; Ankara Dayanışması saat 18:30’da Güven Park’ta toplanma çağrısında bulundu.

13:30 Yeni Bosna Adli Tıp Kurumunda Berkin Elvan’ın otopsi işlemleri başladı.

Saat: 12.00 – Adli Tıp Kurumu önünde yapılan açıklamada cenazenin 1 saate kadar alınıp Okmeydanı’na götürüleceği ve orada bir yürüyüş yapılacağı ifade edildi. CHP Milletvekili Hüseyin Aygün Kurum önüne geldi.

Saat 11:00 İstanbul Avcılar Marmara Caddesi’nde bir grup Berkin için oturma eylemi yapmaya başladı.

Saat: 11.45 – Berkin Elvan’ın cenazesinin otopsi yapılmak üzere götürüldüğü Yeni Bosna’daki Adli Tıp Kurumu önünde yüzlerce kişi sloganlar atarak bekliyor: “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak” sloganları atılıyor.

08:00 Berkin elvan için Okmeydanı Hastanesi önüne gelenlere polis saldırdı. Saldırı sırasında bir kişi başından vurularak ağır yaralandı. Onlarca yaralı ve gözaltılar var.

Gezi İsyanı sırasında Okmeydanı’ndaki eylemlerde polisin gaz bombasıyla saldırması sonucu 16 Haziran’dan bu yana komada yatan Berkin Elvan bu sabah 07:00’da hayatını kaybetti.

 twitter hesabından yapılan duyuru şu şekilde:

Halkımıza : Saat 07.00 Berkin Elvan’ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun.

Berkin Elvan için yarın saat 12’de Okmeydanı Cemevi’nde dini tören düzenlenecek.

Saat 3’te Şişli Meydanı’nda toplanılarak Feriköy Mezarlığı’na yürünecek.

Yoruma kapalı