Hrant’ı öldürdüklerinde görevden alınmadılar


490-254Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davanın üçüncü duruşması bu sabah Çağlayan Adliyesi’nde başladı.

Hrant’ın arkadaşları imzasıyla yapılan basın açıklamasını okuyan Ahmet Ümit, yolsuzluk operasyonunun, ilginç bir tesadüfle Hrant Dink davasında yargılanması istenen kişileri de vurduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

“İçişleri Bakanı Muammer Güler, soruşturma çerçevesinde oğlu tutuklandığı için istifa etmek zorunda kalırken, Emniyet’te Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ramazan Akyürek devleti cemaatten arındırmaya yönelik karşı operasyon çerçevesinde yüzlerce polis şefiyle birlikte görevden alındı.

Manzara gayet açık. Bu yolsuzluk soruşturması olmasa bakan da, polis şefi de görevlerine devam edecekti. Kimse onlara dokunmayacaktı. Birbirlerine dokundular ve görevlerinden oldular.

Yaşananlar o milli geleneği tüm kanatların içtenlikle paylaştığını, bir Ermeni’nin öldürülmesinin devlet için hala rutin ve cezasız bir işlem olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Biz ‘vur’ diyenler yargılanmadıkça bu gerçeği her duruşmada dile getireceğiz.”

Osman Hayal’e yakalama kararı

Sanıklardan sadece Erhan Tuncel ile Tuncay Uzundal’ın katıldığı duruşmada mahkeme sanık Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz hakkında ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 12 Şubat, saat 13.30’da yapılacak.