İHD: Çocuk cezaevleri kapatılsın

Adana Ceyhan M Tipi Hapishanesi’nde bir çocuğa tecavüz eidlmesine karşı İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “cezaevindeki çocuklara kimlere emanet?” diye sordu.

Çocuğun tecavüzü anlattığı halde hapishane yetkililerinin aldırmadığını, defalarca bu işkenceye maruz kaldığını kaydeden İHD, çocuk tahliye olduktan sonra hem failler hem hapishane yetkilileri hakkında şikayetçi olabildiğini belirtti. İHD, “Cezaevindeki çocuklar kime emanet” diye sordu.

Koğuştaki diğer çocukların da istismara maruz kaldığını belirten İHD, “Cezaevindeki çocuklara yaşatılanlar bize cezaevi yetkililerinin mahpus çocukları düşman olarak kabul ettiğini göstermektedir. Dört aydır Türkiye’deki insan hakları örgütleri ve çocuklarla ilgili olan tüm örgütler ve çocuklarla ilgili olan tüm mesleklerin örgütleri çocuk ceza evinde yaşananlara dikkat çekiyoruz ve çocuk cezaevlerinin kapatılmasını istiyoruz” dedi.

“Tüm çocuk tutuklular serbest bırakılsın, Çocuk cezaevleri kapatılsın” diyen İHD, sorumluların yargılanmasını talep etti.

Yoruma kapalı