Kadınlar kendilerine yapılan şiddeti cezalandırdı

Beyoğlu sokakları bugün kadına yönelik şiddete karşı kadınların gerçekleştirdiği bir cezalandırmaya şahit oldu. Eski sevgilisi tarafından bir süredir fiziksel şiddete, taciz ve tehdide maruz kalan bir kadın için, eski sevgili S. K. bir grup kadın tarafından teşhir edilerek dövüldü.

Daha önce gerçekleştirdiği tacize, şiddete ve tehditlere rağmen, ilk karşılaşmada tekrar “kendisi gelsin söylesin” şeklinde söylemlerle şiddete maruz kalan kadının üstüne yürümeye çalıştı. Bunun üzerine harekete geçen kadınlar S. K.’nın çevresini sarıp dövmeye başladılar.

Cezalandırma sırasında etraftakilere eylemin sebebi anlatılıp, yakın zamanda eski erkek arkadaşı tarafından otobüste öldürülen Özge Gündoğan’ı hatırlatarak, daha fazla erkek şiddetine izin verilmeyeceği belirtilip kişi teşhir edildi. “Yaşasın kadın dayanışması”, “Yaşasın kadın adaleti” sloganları atılırken, halk alkışlarıyla destek oldu.

Bu esnada S. K.’nın yaptıkları yetmezmiş gibi, etrafındaki kadınlara cinsiyetçi küfürler savurup eline geçirdiği sandalyeyi kullanmak istemesi, kadınlar tarafından engellendi.

Daha sonra S.K’nın kadınları polise ihbar etme tehdidi üzerine, kadınlar “sen bizi zaten suç ortağı olan polislere mi ihbar edeceksin” gibi sözlerle karşılık vererek dövmeye devam ettiler.

Eski sevgilisine “bu ilişki ben bitti diyene kadar bitmeyecek” demiş olan S. K., cezalandırma sonunda herkesin gözü önünde “bitti” dedi. Kadınlarsa bunun takipçisi olacaklarını ve kadın dayanışmasını yükselteceklerini söyleyerek eylemlerini sonlandırdılar.

Kaynak: Direnisteyiz.org

Yoruma kapalı