Kadınlar: “Polis tacizcilerle ortak olmuş”


20140201041853tacizKocaeli Kadın Platformu yolda tacize uğrayan iki kadının polisten yardım istemesine karşılık polis ekiplerinin kadınlara, “Bu saatte sokakta ne işiniz var?” şeklinde karşılık verdiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Kocaeli Kadın Platformu Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nde yaptığı basın açıklamasıyla tacize uğrayan kadınlara sahip çıktı. Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, HDP Derince Belediye Başkan Adayı Didem Çelik ve Kadın Platformu üyeleri katıldı.

Önceki akşam Bayındırlık’ta evine dönmek üzereyken kimliği ve plakası belirsiz bir araç tarafından 2 kadının taciz edildiğini ifade eden Kocaeli Kadın Platformu Üyesi Gizem Güzel, “Arkadaşımız evlerine dönerken bir araba ile takip edilmeye ve sözlü tacize uğruyorlar. Bir yandan peşlerindeki tacizcilerden kaçarken bir yandan polisi arayıp, durumu anlatıyorlar. Her gün kadınların öldürülmesine, tacize ve tecavüze uğramasına ortak olanlar yine bu ortaklığı bozmuyorlar ve kadın arkadaşlarımıza ‘Bu saatte sokakta işiniz ne?’ diye soruyorlar” açıklamasında bulundu.

Kadınlar sokakları terk etmeyecek

Polisin ‘ahlak bekçiliği’ yaptığını söyleyen Gizem Güzel, “Bizi iyi dinleyin! Kadınlar ne zaman sokağa çıkacağını, ne giyeceğini, ne yapacağını size soracak değil. Kadınlar sizin erkek kentinize karşı sokakları terk etmeyecek ve sizi her yerde teşhir etmeye devam edecektir. Kocaeli Kadın Platformu olarak ses kayıtlarından arkadaşlarımızın güvenliğini sağlamayan ‘ahlak’ bekçiliği yapan polis tespit edilene ve cezalandırılana kadar, kamera kayıtlarından tacizcilerin tespit edilip, gerekli işlemler yapılana kadar başta tacizcileri koruyanları ve tacizcileri teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.