Kadınlar sokakları da meydanları da terk etmeyecek

313732_421868324566015_1095039909_n

İstanbul Feminist Kolektif’in çağrısıyla binlerce kadın 08 Mart Cumartesi günü, saat 19:00’da, Taksim’de 12. Feminist Gece Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek için bir araya gelecek.

‘Bedenimiz, hayatımız, kararımız bizim, aileniz sizin olsun’ ve ‘geceleri, sokakları, meydanları terk etmiyoruz, feminist isyandayız’ pankartlarıyla yürüyecek olan kadınlar, taleplerini dile getirecekler.

05.03.2014 İstanbul Feminist Kolektif’in çağrısıyla çeşitli kadın örgütlerinden, forumlardan, çevrelerden binlerce kadın Feminist Gece Yürüyüşü’nü gerçekleştirmek için 08 Mart Cumartesi günü, saat 19:00’da, Galatasaray Lisesi önünde buluşacaklar.

Kadınlar her 8 Mart’ta olduğu gibi bu 8 Mart’ta da hayatın erkek bakışına ve egemenliğine göre biçimlendirildiği, hane içinde kocanın üstünlüğünün kabul edildiği patriyarkaya, ayrımcılığı ve ön yargıyı besleyen heteroseksizme, erkek şiddetine, cinsiyetçiliğe, kapitalizme, militarizme, emperyalizme ve savaşa karşı ses çıkartacaklar.

İlki 2003 yılında, ‘savaş ve işgal’ temasıyla gerçekleştirilen 12’inci 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nün bu yıl ki teması “direniş” olacak.

Kadınların talepleri

Kadınlar taleplerini ise şu şekilde sıralıyor:

-Erkeklerden alacaklıyız, cinsiyetçi iş bölümü istemiyoruz

-Erkeklere itaat etmeyeceğiz

– Ne vefakar anne ne vefakar eşiz olmayacağız

– Kürtaj haktır engellenemez

– LGBTİ’ler de korunma kapsamında olmalıdır

– Erkek adalete karşı gerçek adalet istiyoruz

– Cinsiyetçi adaylar istemiyoruz

– Barış sürecinin hızlandırılmasını ve şeffaflandırılmasını istiyoruz

Yoruma kapalı