Kadınlar sokakları terketmiyor: Kadıköy

Fotoğraf: Fatih Pınar

Fotoğraf: Fatih Pınar

Kadıköy’de bugün binlerce kadın İstanbul 8 Mart Kadın Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen miting için Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde bir araya geldi.

8 Mart Kadın Platformu’nun “Kadınız isyandayız. Kurtuluşumuz ve özgürlüğümüz için alanlardayız” pankartı arkasında kortejlerini oluşturan kadınlar Kadıköy Rıhtım Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) kadınlar ise Kadıköy, Tuzla, Üsküdar, Ataşehir Kadın meclisleri olarak ayrı ayrı pankartlar arkasında kortejler oluşturdu. TMMOB, DİSK ve KESK’li kadınlar, Demokratik Özgür Kadın Hareketi, Anarşist kadınlar, Gökkuşağı Kadın Derneği, Kadın Emeği Kolektifi, İMECE, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Yeni Demokrat Kadın, SDP’li Kadınlar, Halkevci Kadınlar, Acıbadem Dayanışması pankartlarıyla mitinge katıldı.

Yürüyüş esnasında sık sık devlete, militarizme ve tacize karşı tüm kadınlardan “İsyan” çığlığı da yükseldi. Gezi İsyanı’nın simgesi kırmızılı kadının fotoğrafını taşıyan kitle, çektikleri zılgıt ve alkışlarla, çaldıkları def ve erbanelerle ritim de tuttu. Yürüyüşte göze çarpanlardan biri de şiddete maruz kalmış bazı kadın fotoğraflarının yapıştırıldığı kartondan yapılmış kadınların üzerinde yer alan “Militarizme, patriyarkaya karışıyım, ben dayanışmayım” ifadesi oldu.

Yoruma kapalı