Kimberly Clark grevi kazanımla sonuçlandı

DİSK Tümka-İş Sendikası’na üye işçilerin Kimberly Clark bez fabrikasında 43 gündür sürdürdüğü grev kazanımla sona erdi. TİS sürecinde anlaşmaya varılamayan iki madde üzerinde uzlaşma sağlanınca grev sona erdi

Kimberly Clark işvereniyle Tümka-İş Sendikası arasında sürmekte olan TİS görüşmelerinde 2 madde üzerinde anlaşma sağlanamayınca 43 gün önce greve çıkılmıştı. 

Yapılan TİS görüşmelerinde işçiler iş güvencesi olarak gördükleri ihbar tazminatının 52 hafta üzerinden hesaplanması istiyordu. İşçiler bunun kademeli olarak hayata geçirilmesini istemişti. 

Ayrıca ücretlere yapılacak zamlar konusunda anlaşma sağlanamamıştı. İşçiler özellikle düşük ücret alan arkadaşlarının ücretlerine daha fazla zam yapılarak tüm işçilerin ücretlerinin eşitlenmesini ve artırılmasını talep etmişti.

Grevin 43. gününde yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlandı.

İhbar tazminatları için kademeli olarak 10 yıl ve üzerinde çalışanlar için 25 hafta üzerinden anlaşma yapıldı.

Grev sürecinde 5 işçinin iş akdi işveren tarafından feshedilmişti. Yapılan anlaşma sonucu işten atılan 3 işçinin işe geri alınmasında anlaşma sağlandı. 2 işçi ise işe geri dönmek istemeyince anlaşmada varılan maddeler üzerinden alacakları ödenerek işlerinin sonlandırılması konusunda anlaşma sağlandı.

Tümka-İş İş yeri Temsilcisi Volkan Sefer Hayat Televizyonuna canlı yayına katılarak anlaşmaya varılan sözleşmeyi değerlendirdi. Sefer elde ettikleri kazanımı tüm işçi sınıfıyla paylaşmayı düşündüklerini belirterek “43 yıl çalışsaydık böyle bir deneyim elde edemezdik. Ama 43 günlük direniş bize çok şey öğretti. Bundan sonra da sendikal çalışmamızı güçlendireceğiz’ şeklinde konuştu.

Kaynak:  Evrensel Gazetesi

Yoruma kapalı