KOÜ’de işten atılan sağlık emekçilerinin direnişi sürüyor

isten-atilan-iscilere-destek-ziyaretleri-suruyor4cb07a8ba1a0c62e186c

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan Devrimci Sağlık-İş üyesi 5 sağlık emekçisi grev yaptıkları için 3 Haziran günü işten atılmışlardı. İşçilerin hastane önündeki direnişi devam ediyor.

Çeşitli müdahalelere karşın hastane bahçesi önünde direnişlerini sürdüren işçilere destek ziyaretleri sürüyor. Kocaeli Üniversitesi adına Yrd. Doç. Hülya Kendir tarafından yapılan açıklamada, işten atılan emekçilerin bir an önce işe geri alınması istenildi. Kendir; “Aynı çatı altında çalıştığımız arkadaşlarımızın yanında olacağımızı üniversite yönetimine ve kamuoyuna açıklıyoruz. Ayrıca üniversitede akademik ve bilimsel çalışmanın temeli olan ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına yol açan bu tarz girişimlerin son bulmasını talep ediyoruz” dedi.

Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise taşeron çalışmanın akıl dışı bir uygulama olduğunu yıllardır dile getirdiklerini ama bunu kimsenin dinlemediğini aktardı. İşçilerin her türlü baskılara karşı mücadele ettiğini belirten Çerkezoğlu, işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

Yoruma kapalı