Kürkçü Karadeniz seçim turunu erken tamamladı

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve beraberindeki HDP heyeti, seçim çalışması kapsamındaki Samsun, Ordu ve Giresun-Bulancak ziyaretlerinin ardından Orta Karadeniz turunu tamamladı. Ordu’da faşist provokasyon ve linç girişimine rağmen ziyaret programı tamamlanırken, Giresun-Bulancak’ta faşist grupların saldırı hazırlığı yapması ve Emniyet’in yeterli önlemleri almaması nedeniyle HDP heyeti turu erken sona erdirerek ilçeden ayrıldı.

İçinde Eşbaşkan Kürkçü, HDP yöneticileri Saruhan Oluç ve Hüseyin Taka ile SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da olduğu HDP heyeti Samsun, Ordu ve Giresun’u kapsayan bir Karadeniz turu yaptı. Samsun’da yüzlerce HDP’linin katılımı ve halkın yoğun ilgisiyle geçen ziyaret sırasında Kürkçü halka konuşma yaptı. Ordu ayağında da Kürkçü ve beraberindeki heyet şehirde yürüyüş gerçekleştirdi, halkla sohbet etti ve akşam HDP’lilerle bir yemekte buluştu.

Ancak Ordu ziyareti sırasında MHP’li, Alperen Ocaklı ve TGB’li bir grup ırkçı ve faşist, sloganlarla HDP’li grubu taciz etti. HDP seçim bürosunda bir basın toplantısı yaptıktan sonra oradan ayrılan Kürkçü’nün arabası faşist güruhun saldırısına uğradı ve Saruhan Oluç darp edildi. Bu olay sırasında da Polisin herhangi bir müdahalede bulunmadığı görüldü.

Ordu’daki yemek organizasyonundan sonra dün akşam Bulancak’a geçen heyet, bugün öğle saatlerine kadar çeşitli görüşmelerde bulundu. İlçede seçim otobüsünün taşlanması, faşist grupların toplanması ve saldırı hazırlığında olduklarının öğrenilmesi üzerine güvenlik nedeniyle Kürkçü ve beraberindeki heyetin bir kısmı turlarını erken keserek ilçeden ayrıldı.

Bulancak’taki faşist güruhun SYKP İlçe binasına yürüdüğü ve buradaki HDP bayraklarını parçaladığı bilgisi alındı.

Yoruma kapalı