Öldürdükleri yetmedi, arkasından küfür ettiler

16 Haziran 2013 sabahı polis tarafından gaz bombasıyla başından vurularak 269 gün komada kalan ve 11 Mart günü hayatını kaybeden Berkin Elvan için milyonlar sokağa dökülürken,  bir polis memuru sosyal medyadan izni iptal edildi diye Berkin Elvan’a küfürlü sözler yazdı.

o-polis-icin-jet-islem-4159441

U.Ç adlı polis facebook’ta Berkin’in fotoğrafını paylaşarak üstüne, “boyle ekmek almaya gidersen, ananı boyle ….ler o… çocuğu” yazdı. Sosyal paylaşım sitelerinden vatandaşlar, “Bu polis görevdeyse hala hepimizin başına yarın kurşun sıkılacak demektir” diyerek tepki gösterdi.

Bu fotoğraf ve yorumunun hemen öncesinde, U.Ç, “amk berkin misin nesin. Senin yüzünden iznim kapandı. Nesiniz lan siz kimsiniz. Neymiş ekmek almaya gidiyomuş. Kafana sıkan çeviğin ellerinden öperim. Hepiniz a.q bundan sonra dışarıda ayrımcılık var size. Karakterini s…tiklerim. Beni bu hale soktunuz lan o… Çocukları” diye yazdı. Sosyal paylaşım sitelerinden fotoğrafa yapılan yorum ve tepkiler sonucu U.Ç hesabını dondurdu.

İstanbul emniyetinden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sosyal paylaşım sitesinde emniyet mensubuna yakışmayacak şekilde yazı yazarak paylaşımda bulunan personel, tarafımızdan hiçbir şekilde tasvip edilmeyen ve kesinlikle kabul edilemez bu davranışı nedeniyle, il valimizin de talimatları doğrultusunda derhal görevden uzaklaştırılmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Yoruma kapalı