Paris katliamında MİT iddiası

Paris Suikasti’nin katil zanlısı olarak cezaevinde bulunan Ömer Güney’in ses kaydının internete düşmesinin ardından, Güney’e MİT tarafından PKK kurucularından Sakine Cansız’a yönelik suikast düzenlemesi için 6 bin Euro verildiğini iddia eden bir belge ortaya çıktı.

Sol Haber Portalı’nın açıkladığı ve MİT’e ait olduğu ileri sürülen bir belgeye göre, MİT Ömer Güney’e, Sakine Cansız’a yönelik suikast için 6 bin avro verdi.

“GİZLİ” ibareli “arz notu” başlıklı belge 18-11-2012 tarihini taşıyor. Bu tarih aynı zamanda Ömer Güney’in cinayet ardından aracında bulunan pasaportuyla ortaya çıkan Türkiye ziyaretleri ile çakışıyor.

12 Ocak günü YouTube üzerinde yayınlanan ses kaydında, Ömer Güney’in Türk istihbaratından olduğu belirtilen kişilerle cinayet planları detaylı olarak yer alırken, bu belge Paris’te katledilen Sakine Cansız’a yönelik planı içeriyor.

Belgede Cansız’ın Paris’e gidişi ile ilgili “Lejyoner” kod adlı MİT ajanının verdiği bilgi notları paylaşılarak, önceden belirlenen girişimlerin gerçekleştirilmesi talep ediliyor.

Belgenin altında yer alan isimlerin ise şube müdürü O. Yüret, Daire Başkanı; U. K. Ayık, Başkan yardımcısı S. Asal, Başkan H. Özcan adlı MİT yöneticileri olduğu belirtiliyor.

Bd9JuXzCYAIon1k

Yoruma kapalı