“Polis Berkin Elvan’ı hedef alarak ateş etti”

fft81_mf203987914 yaşındaki Berkin Elvan’ın başından ağır yaralanması ve 269 günlük komadan sonra hayatını kaybetmesine yol açan polis müdahalesine ilişkin soruşturmada bir görgü tanığı ifade verdi. Tanık, ölüme neden olan gaz kapsülünü, maskeli bir polisin, Berkin’i hedef seçerek ateşlediğini  söyledi

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre; Ö.K. adlı genç, yüzünde gaz maskesi bulunan bir polisin hedef alıp Berkin Elvan’a ateş ettiğini öne sürdü. Gaz kapsülünün Elvan’ın kafasını saplandığını kaydeden Ö.K. , Berkin’in eliyle kapsülü çıkardıktan sonra kafasından kan geldiğini ve bayıldığını söyledi.

Ö.K., savcılıkça alınan ifadesinde, o gün sokakları tutan polislerin gaz bombası attığını anlattı. Elvan’ın yanındaki üç dört kişiyle birlikte sokakta durduğunu, elini kaldırarak polislere, “Ekmek almaya gidiyorum, atmayın artık, yeter!” diye bağırdığını belirtti. Bu sırada KİM Market önünde bekleyen polisler içerisinden, yüzünde gaz maskesi olan bir polisin tüfeğini ateşlediğini ve Elvan’ı vurduğunu iddia eden Ö.K., şunları söyledi:

“Berkin üç dört kişinin arasından caddeye çıktığı sırada 15-20 metre ileride, Mithatpaşa Caddesi’ndeki polisler gaz tüfeğiyle ateş etmeye başladılar. Berkin silah sesini duyduğu için irkildi. Sokağa girmek isterken kapsül başına isabet etti. Berkin bağırmaya başladı, kafasına biber gazı saplanmıştı. Eliyle vurup çıkardı. Bu esnada kafasında gaz maskesi olan, sarışın, kalıplı bir şahıs vatandaşları göstererek, ‘Ateş edin’ diye bağırıyordu. Berkin’in bilinci yerindeydi. Biz kendisine sorular sormaya başladık. Kafasına ne geldiğini sorduk, cevap vermedi. Bilmiyorum, dedi. Kafasına pamuk koyduk. Birden bayılmaya başladı, gözleri kapandı. Kucağımıza aldık. Bir marketin sahibi beyaz minibüsüyle geldi, durdu. Berkin kucağımızda kusmaya başladı. Ara sokaklardan hastaneye gittik.”

Bu arada, daha önce ifadesi alınan S.Y.’nin de tekrar ifadesi alındı. S.Y. “Berkin kafasını eğerek ve bir adım öne çıkarak polislere doğru baktı. Bu arada bir gaz kapsülü Berkin’in kafasının sağ arka kısmına, boyun kısmının hemen üzerindeki, kafatasını olduğu yere çarptı ve oraya yapıştı. Eliyle vurarak gaz kapsülünü düşürdü, ‘Anne’ diye bağırdı. Eve doğru koştu, ben de peşinden koştum, yakaladım. Başından kan geldiğini gördüm” dedi. S.Y., daha sonra Elvan’ı hastaneye götürdüğünü anlattı.

Yoruma kapalı