Sendikalardan İsrail ve IŞİD katliamlarını protesto eylemi

İTUC’ un Ortadoğu halklarıyla dayanışma kampanyası çerçevesinde, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, İzmir, Kayseri, Konya, Kocaeli Mersin ve Samsun’da sendikalar tarafından eylemler gerçekleştirildi.

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve siyasi parti temsilcileri tarafından da, İstanbul Taksim-İstiklal Caddesinde Şengal ve Filistin’de yaşanan katliamları ve emperyalist politikaları protesto yürüyüşü yapıldı.

Bilindiği üzere kısa süre önce, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), Ortadoğu’da İsrail ve IŞİD tarafından yürütülen katliamların bir an evvel durdurulması için devletleri göreve ve sendikaları eyleme çağırmıştı.

Bu kapsamda, ITUC üyesi olan DİSK, örgütlü olduğu işyerlerinde ve şehir merkezlerinde Şengal, Rojava ve Gazze’de yaşanan kirli savaşa, kıyıma ve felakete ‘dur’ diyebilmek için etkinlikler planladı. İstanbul’da da bir araya gelen sendika, meslek örgütü ve bazı siyasi grup temsilcileri İstiklal caddesinde yürüyüş yaparak Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması eylemi yaptı.

1 Sendikalardan İsrail ve IŞİD katliamlarını protesto eylemi

Yürüyüş boyunca Filistin bayrağı da taşınarak, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Katil İsrail İşbirlikçi AKP”, “Rojava halkı yalnız değildir.” “Diren Filistin işçiler seninle”, “yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

İsrail ve IŞİD katliamlarının sorumlusu olan ABD emperyalizmi ve AKP işbirlikçi politikaları teşhir edilerek kınanan eylemde, basın açıklaması Dev-Sağlık-İş sendikası başkanı Arzu Çerkezoğlu tarafından okundu.

Açıklamada, İsrail ve IŞİD katliamlarının perde arkası anlatılırken, Türkiye’nin İsrail ile çok yönlü ilişkileri sürdürmesi de kınanarak protesto edildi.

Filistin, Rojava ve Şengal direnişçilerine seslenilerek, emekçilerin Ortadoğu halklarının yanında olmaya devam edeceği vurgusuyla eylem sona erdirildi.

Haber: Emek.org.tr

Yoruma kapalı