Soma için grev yapan 8 işçi işten atıldı

BnkvPJqIcAILTYp-300x228

Soma’da meydana gelen maden faciasını, greve katılarak protesto eden Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan 8 işçi işten atıldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin katledildiği maden katliamını DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Türkiye genelinde yapılan iş bırakma eylemine katılarak protesto eden 8 işçi işten çıkartıldı. İş bırakma eylemine katılan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşeron firmada çalışan 8 sağlık emekçisinin, işveren Genç Ufuklar Şirketi avukatı Ali Özcan tarafından “yasadışı greve” katıldıkları gerekçesiyle iş akitlerinin feshedildiği bildirildi.

İşveren Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dahiliye servisinden Oktay Yavuz, yoğun bakım servisinden Ali Takin, çocuk lösemi servisinden Celal Kaya, plastik cerrahı servisinden İlhan Taş, ameliyathane çalışanı Muzaffer Mengi, onkoloji servisinden Nain Tekin, Recep Maral ve üroloji servisinden Bestegül Dinç isimli işçiler, telefonla aranarak işlerine son verildiği bildirildi. İşçilere iş akitlerinin feshedildiği yazılı olarak da bildirildi. 

İşçiler bugün 12:30’da Okmeydanı Eğitim ve Araşatırma Hastanesi önünde başlatacakları direnişi işe geri alınıncaya kadar sürdüreceklerini belirtti.

Yoruma kapalı