Soma’daki ocaklarda iş kazası bitmiyor

soma123

Soma’da 301 maden işçisinin öldürülmesinin acısı henüz geçmemişken bir iş kazası daha yaşandı. İmbat Madencilik isimli şirkete bağlı maden ocağında bir işçi başından yaralandı.
Evrensel’de yer alan habere göre; Soma Eynez’deki maden ocağında 301 kişinin öldüğü işçi katliamının ardından bir iş kazası haberi de İmbat’tan geldi. İmbat maden ocağında çalışan A.A, işyerinde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kafasına taş düştüğü belirtilen A.A, hayati bir tehlike geçirmezken maden işçileri taş düşmesinin ya bantlardan ya da ocakları ayakta tutan ve TH ismi verilen ayaklıklardan kaynaklanabileceğini belirtti. Taş düşmesi olayının madenlerde sıkça yaşanabildiğini aktaran işçiler gerekli dikkat gösterilirse bu kazaların önlenebileceğini ifade ettiler.
Soma Devlet Hastanesinden edinilen bilgilere göre A.A, gündüz vardiyasında yaralandı. A.A, 26 Mayıs günü saat 16.02’da hastaneye kaydettirildi. Başı yaralı olarak hastanenin acil servisine getirilen işçiye burada müdahale edildi. Sigortası olan A.A’nın durumu hastane kayıtlarına “iş kazası” olarak geçti. 38 yaşındaki madenci A.A, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Örtbas edilmeye çalışıldı

İmbat’ta bir işçinin yaralandığı haberi kısa sürede madenciler arasında yayıldı. Kaza hem çalışan hem de çalışmayan işçilerden saklanmaya çalışırken bir işçi, A.A’nın hastaneye götürülüşünü gördüğünü söyledi ve şöyle anlattı: “Madenden çıkarılan bir arkadaşı gördüm. Başı yaralı ve sargılıydı. Taksiye bindirip hastaneye götürdüler.”
Konuştuğumuz birçok işçi, madende gerçekleşen bu iş kazasının bilerek gizlenmeye çalışıldığını söylediler.

Yoruma kapalı