Takvim hedef gösterdi CNN muhabiri gözaltına alındı

yayinda-gozaltina-alindi-13557-669x321

Tetikçi yandaş Takvim Gazetesi’nin manşetten hedef gösterdiği CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, Taksim Meydanı’nda gözaltına alındı.

Watson, o anlarda Twitter hesabından “Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan ittirdi” diye yazdı. Bu olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra Emniyet’ten yapılan açıklamada “Gözaltına almadık, pasaportunu ibraz edemedi” dendi.

Takvim gazetesi dün “İstila” başlığıyla duyurduğu manşetinde, yabancı basını adeta hedef gösterdi. Söz konusu haberde Takvim, “CNN International, BBC, The Guardian adeta akbaba gibi, Gezi’nin yıldönümünde büyük olaylar çıkmasını umut ediyor” ifadelerini kullandı. Haberde, şunlara yer verildi: “Özellikle The Guardian olayı abarttı!

Fal mı baktı, içine mi doğdu bilinmez ama ‘bugün ölümler olabileceğini’ vurguladı. (…)Batı medyasından 60’ı resmî, 80’i bağımsız yaklaşık 140 gazeteci Taksim’de pusuya yattı. Provokasyon yeniden start aldı.” Bu haberin ardından CNN International muhabirinin gözaltına alınması dikkat çekti.

Yoruma kapalı