Eskişehir Gezi Davası’nda 173 beraat, polisler hakkında savcılığa bildirim

Eskişehir’deki Gezi Davası’nda 173 kişi ifade özgürlüğü kapsamında beraat etti. Mahkeme, direnişçilere saldıran polisler hakkında savcılığa bildirim yapılması kararı da aldı.

Gezi direnişi

AKP’nin Haziran İsyanı’nı ve direnişçileri suçlulaştırmak için ülkenin dört bir yanında açtırdığı davalar birer birer sonuçlanıyor. Eskişehir’de de 176 kişinin yargılandığı Gezi Davası’nın 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmasında “Görevi yaptırmamak için direnmek”, “hakaret”, “kamu malına zarar”, “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü” iddialarıyla 3 yıla kadar hapisleri istenen 173 kişi hakkında beraat kararı verildi. Üç kişi hakkında ise henüz ifadeleri alınamadığı için karar çıkmadı.

Delil yetersizliği değil, ifade özgürlüğü

Duruşmada mütalaa veren savcılık makamı, sanıkların delil yetersizliğinden beraat etmelerini istedi.

Sanık avukatları ise savcının mütalaasına itiraz ederek delil yetersizliği gerekçesiyle değil, ifade özgürlüğü gerekçesiyle beraat kararı çıkmasını talep etti. Yargılanan 176 kişinin ifade ve düşünce özgürlüğünü kullanmak için bir araya geldiğini, bu sırada polis saldırısına uğradıklarını ve bazı sanıkların işkence dahi gördüğünü belirten avukatlar, görevli polisler hakkında ise suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

İşkenceci polisler hakkında savcılığa bildirim

Mahkeme hakimi Berrin Yeşilyurt da sanıkların eylemlerini ifade özgürlüğü kapsamında gerçekleştirdiğini belirterek 173 sanığın beraatına karar verdi.

Hakim, sanıklara gözaltı sırasında işkence ve zor kullandıkları belirtilen polisler hakkında ise Cumhuriyet Savcılığı’na bildirimde bulunulması kararı da aldı.

Sendika.Org

Yoruma kapalı