Vicdanlar sokakta. Polis saldırıyor…

Türkiye genelinde milyonlarca insan Berkin Elvan için sokaklarda. Birçok ilde direnişçilere polis tarafından saldırılar sürüyor.

10006309_662937240410585_597491015_o

23:00 Mersin- Akademisyenler Tolga Tören, Nevra Akdemir ve Yüksel Akkaya gözaltına alındı

22:48 Adana- Berkin Elvan için yapılan eylemlerde 2 kişi gözaltına alınırken, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Adana Muhabiri Hamdullah Yağız Kesen’e ‘Akrep’ tabir edilen zırhlı polis aracının çarpması sonucu gazeteci ayağından yaralandı.

22:45 Denizli’de gözaltındakiler açlık grevine başladı.

22:40 İzmir- 100’e yakın gözaltı olduğu bilgisi verildi.

22:30 Ankara’da 115 kişinin gözaltında olduğu bilgisi verildi

22:00 Antakya- Gazi Mahallesi girişi ve Armutlu girişinde polisin saldırısına rağmen iki barikatta direniş sürüyor.

21:50 Ankara- Batikent’te halk “katiller hesap verecek”sloganlarıyla yürüyüşe başladı.

21:30 Muğla- Berkin Elvan için Muğla sokaklarında yürüyüşünü tamamlayan bine yakın kişi Sınırsızlık Meydanı’nda oturma eylemi yapıyor

21:15 Mersin- Forum’da toplanan kitle iki koldan yürüyüşe geçti. GMK Bulvarı üzerinde yeniden bir araya gelen binlerce kişi AKP Yenişehir İlçe Binası’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe polis Toma’lar ve gaz bombalarıyla saldırdı. 2 kadın eylemci Toma’nın çarpması sonucu yaralanırken, 1 kişi de kafasına gaz fişeği gelmesi sonucu yaralanıp hastaneye kaldırıldı.

20:45 Denizli- Polisin halka saldırması sonucu Sonay Ustabaş gözaltına alındı.

20:30 Kocaeli- Halkın AKP binasına doğru yaptığı yürüyüşe polis saldırdı. Kitle kurdukları barikatlarla polis saldırısına direndi.

20:15 Adana- Polisin saldırısından sonra binlerce kişi sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı’nda bekleyişini sürdürüyor.

20:10 Antakya-  Armutlu’da binlerce kişi Berkin Elvan için yürüdü. Polisin Armutlu çıkışında kurduğu barikatın önünde “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganlarıyla kitlenin bekleyişi sürüyor. Bir kişi gözaltına alındı. Kitle gözaltına alınan kişinin serbest bırakılmasını istiyor.

20:00 Denizli- 18:30’da Çınar Caddesi’ndeki basın açıklamasına polis saldırdı. Binlerce kişinin Lise Caddesi’ndeki direnişi sürerken polisin saldırıları devam ediyor.

19:45 Bursa- Setbaşı’nda toplanan binlerce kişinin yürüyüşü sürüyor

19:20 Samsun- Yaklaşık 2 bin kişi AKP binasına yürüdü. AKP binası önünde barikat kuran polis halka saldırdı. Çatışmaların sona erdiği ve 23 kişinin gözaltında olduğu bildirildi.

19:15 Eskişehir’de AKP binasına yürüyüşe geçen binlerce insana AKP binası önünde barikat kuran polis tarafından saldırı gerçekleştirildi.

19:00 Mersin Berkin Elvan için yürüyor. Özgür Çocuk Parkı’ndan yürüyüşe geçen kitle AKP binasına yürüdü. Daha sonra Mersin Forum’da toplananlarla bir araya geldi. yaklaşık 10 bin kişi “Kavgamızda bir fidan Berkin Elvan” “Berkin’i vuranlar, memleketi soyanlar” “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarıyla yürüyüşünü sürdürüyor. Mersin’in en işlek caddesini trafiğe kapatan direnişçilere polis saldırdı

18:15 Adana- Atatürk Parkı’nda toplanan binlerce kişiye polis saldırdı. Kitle dağılmıyor.

16:30 Kocaeli- Üniversite’de yapılan Berkin Elvan eylemine polis saldırdı. okula giren polis öğrencilerin okuldan çıkmasına engel oldu.

15:15 Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nden Berkin Elvan için Kızılay’a doğru yürüyüşe geçen öğrencilere polis saldırdı. Ara sokaklarda çatışmalar yaşanıyor. Çok sayıda yaralı öğrenci olduğu bilgisi geliyor.

Yoruma kapalı