Zorlu Tekstil işçileri direniyor


zorlu-tekstil-denizli1Zorlu Tekstil tarafından, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan 36 işçi 13 Ocak’tan beri fabrikanın önünde çadır kurarak direniş yapıyor. Direnişçi işçiler, kötü çalışma şartları ve giderek artan baskılar nedeniyle sendikaya üye olduklarını, bu yüzden işten çıkarıldıklarını, düzgün koşullar altında tekrar işbaşı yapmak istediklerini söyledi.

Siyasihaber.org muhabirlerinin görüştüğü direnişçi işçiler, fabrikadaki çalışma şartlarının giderek kötüleştiğini, sürekli fazla mesaiye bırakıldıklarını, yıllık izinlerini kullanamadıklarını ve daha kısa sürede daha fazla üretim yapmaya zorlandıklarını anlattılar. Buna karşı haklarını aramak için iki aydır Teksif sendikasında örgütlenmeye başladıklarını söyleyen işçiler, bu çalışmayı fark eden Zorlu Tekstil yönetimi tarafından 9 Ocak’ta sendikalaşmayı önlemek için işten çıkarıldıklarını ifade ettiler.  

İşten çıkartılan işçiler, düzgün koşullar altında tekrar iş başı yapmak istiyorlar. “Sendikalı olmak anayasal haktır” diyerek direnişlerine fabrika önünde devam edeceklerini belirtiyorlar.

Fabrika yönetimi işten çıkarmaları işin azlığına dayandırırken, Teksif Denizli İl Temsilcisi Recep Oktay fabrikanın 2017’ye kadar siparişinin bulunduğunu ve aynı zamanda işçi alımının devam ettiğini açıkladı.

Siyasihaber.org / Denizli