Zorlu Tekstil işçileriyle dayanışma eylemi

Denizli’de kurulu Zorlu Tekstil’de sendikaya üye oldukları için 10 Ocak’tan itibaren grup grup işten atılan 198 işçinin fabrika önünde sürdürdükleri direnişle dayanışma eylemi sürüyor. Denizli’deki emek ve demokrasi güçlerinin 40 metrelik “Sendikalı Olmak Anayasal Haktır Zorlu Tekstil İşçisi Sendika Hakkı İçin Direniyor” yazılı pankartla fabrika önüne yapmayı planladıkları yürüyüş Polis tarafından Denizli-İzmir karayolunda kitlenin önünün kesilmesiyle engellendi. Eylem bir süre yol kenarında sürdürüldü. Ardından arabalarla fabrika önüne gidildi. Eyleme orada devam ediliyor.

Denizli’deki DirenDenizli Platformu, taraftar grupları sosyalist partiler ve diğer demokratik güçler, iki aydır Zorlu Tekstil fabrikasının önünde direniş sürdüren işçilerle dayanışmak için 40 metrelik bir pankartla 11 km’lik yolu yürümek için bu sabah 9 civarında Sümer Park’tan yola çıktı. Ancak Polis kitlenin önünü Denizli-İzmir karayolu üzerinde kesti ve yürümelerini engelledi.  Bunun üzerine dayanışma eylemcileri pankartı yol boyunca açarak, sloganlar atarak beklemeye başladı. Yoldan geçenlerin destek amaçlı korna çalarak kitleyi selamladığı görüldü.

Dayanışma eylemcileri, Polis’in engellemesi nedeniyle bir süre daha yol kenarında bekledikten sonra fabrika önüne arabalarla gidip eylemlerini orada sürdürdü.  Eylemciler, “Sendika Zorlu’ya Davullarla Girecek”, “Zorlu İşçisi Yalnız Değildir”, “Dyapıldı irene Direne Kazanacağız” sloganları atarak seslerini fabrikadaki işçilere duyurdu. Vardiya değişiminde de işçilere yönelik konuşmalar yapıldıktan sonra eyleme son verildi.

Siyasihaber.org / Denizli140310_denizli-zorlu1 140310_denizli-zorlu2

Yoruma kapalı