Ali İsmail Korkmaz davasında ‘pes artık’ dedirten savunma

Ali İsmail’e öldürücü tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan avukatı aracılığıyla tahliye talebinde bulundu. Avukatın sunduğu dilekçede “Ali İsmail’e husumet beslemiyordu. Öldürme kastıyla hareket etmesi için deli olması lazım. Bu durumda cezai ehliyeti ortadan kalkar” denildi.

ali-ismail-korkmazSol’dan Elif Örnek’in haberine göre Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne 10 Kasım 2014 tarihinde sunulan dilekçede,Mevlüt Saldoğan’ın akıl sağlığının yerinde olmayabileceği, bu durumda cezai ehliyetinin de ortadan kalkacağı ifadelerine yer verildi. Mahkeme tahliye talebini reddetti.

Eskişehir’de Gezi Parkı’na destek veren Korkmaz’a, girdiği bir ara sokakta öldürücü tekmeyi atan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan tahliye talebinde bulundu. “15 yıldır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde çalışan başarılı polis memuru” Saldoğan’ın kendisine verilen görevi “hukuk sınırları içinde” yerine getirdiği ileri sürülen dilekçede “Müvekkilim ve arkadaşları 72 saat boyunca uykusuz, yorgun ve perişan halde görev yapmıştır” denildi.

‘AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL, CEZAİ EHLİYETİ TARTIŞILIR’
Saldoğan’ın öldürme kastı ile hareket ettiğinin düşünülmesinin akla, vicdana ve yasaya aykırılık teşkil ettiğini ileri süren avukatı “Eğer bir insan durduk yere herhangi bir husumeti bulunmaksızın birini öldürmek kastı ile hareket ediyorsa o zaman o insanın akıl sağlığı şüphede kalacaktır. Akıl sağlığı yerinde olmayan kişinin de cezai sorumluluğu ve ehliyeti tartışılacaktır. Müvekkilim sanık, eyleme katılanları tanımadığı gibi hiçbir eylemciye karşı da husumeti bulunmamaktadır” dedi.

‘RAPORLAR EKSİK, TANIKLARI YALANCI, AVUKATLAR DELİL ÜRETİYOR’
Korkmaz ailesini ve avukatlarını “can siperane gayretle, aleyhte delil oluşturmakla” suçlayan Saldoğan’ın avukatı, kurumların verdiği raporların da eksik ve şaibeli olduğunu, yönlendirilen tanıkların yalan söylediklerini ileri sürdü.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ
Ali İsmail’in eşya taşırken merdivenlerden düştüğü iddiasının tanıklar tarafından doğrulandığı, kullandığı ilaçlarla ölümü arasında bağ olduğuna dair soruya yanıt verilemediği ve Adli Tıp Genel Kurulu raporunun da net olmadığını ileri sürülen dilekçede tahliye talebinde bulunuldu. Saldoğan’ın “gerekirse nakdi kefaletle serbest bırakılması” talebi, davaya bakan mahkeme tarafından reddedildi.

Yoruma kapalı