SYKP: ESP’li yoldaşlarımıza yapılan baskıları kınıyoruz.

Dün sabah İstanbul’un çeşitli yerlerinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yapılan operasyon Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Merkez Yürütme Kurulu tarafından kınandı, gözaltılar serbest bırakılmalı denildi. Açıklamada ESP’yle dayanışmanın arttırılacağı da belirtildi. Açıklamanın tamamı şöyle;

sykp_logo

”BASINA VE KAMUOYUNA

Dün sabah saatlerinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne dönük polis operasyonu gerçekleşti.  İstanbul Gazi Mahallesi ve Sancaktepe’de parti binalarına ve evlere yapılan baskınlarla 16 ESP’li ve HDP Parti Meclis üyesi Erdal Demirhan gözaltına alındı. Parti binaları ve evler talan edildi. Korku ve kaybetme refleksiyle yaşayan AKP iktidarı, 12 Eylül askeri cuntasını aratmayan uygulamalarla muhalifleri susturmak istiyor. İktidar ekonomik ve siyasal olarak yaşadığı daralma nedeniyle güvenlik önlemlerini arttırma eğilimindedir. İflas eden savaşçı, cihatçı, mezhepçi, ezici Ortadoğu politikasının üstünü örtme çabası; devrimci, yurtsever ve muhalif güçler üzerinde baskı olarak varlık gösteriyor.

Bizler yurtsever, devrim ve demokrasi güçleri olarak; Kürt halkı ve Kobane ile dayanışmaya; Ortadoğu’da devam eden savaşa karşı çıkmaya; Soma’da, Ermenek’te göçük altında kalan işçilerin hakkını savunmaya; talan edilen doğaya sahip çıkmaya; ezilen ve sömürülen kadınlarla bir olmaya; her gün polis saldırısına uğrayan gençlerle örgütlenmeye; işsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu tür operasyonlarla, hukuksuz dinlemelerle, anlamsız fezlekelerle, yeni polis yasalarıyla korkan, biat eden bir toplum hayali AKP’nin ve ezen/sömüren iktidarların elinde kalacaktır. ESP’li yoldaşlarımıza dönük yapılan bu operasyonu ve baskıları kınıyoruz. Ve yoldaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Baskının arttığı yerde direniş ve dayanışmamız artacaktır.

SOSYALİST YENİDEN KURULUŞ PARTİSİ (SYKP)

MERKEZ YÜRÜTME KURULU”

Yoruma kapalı