Kobani için eylemler sürüyor,Cizre’de onbinler sınır tellerini kaldırıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde IŞİD saldırılarını protesto eden onbinlerce yurttaş, saldırılara rağmen sınırda tel örgüleri ve asker kulübelerini kaldırıyor. Siirt’in Kurtalan ve İstanbul’da gösteriler ve çatışmalar sürerken, Mersin Tarsus’ta ise,Kobani ile dayanışmak için eylem yapan yurttaşlara IŞİD taraftarlarının silahlar ile saldırdığı belirtildi.

CİZRE
cizre
İŞID çetelerinin Kobanê’ye dönük saldırıları protesto etmek için DBP ilçe binası önünde bir araya gelen Cizreliler, sınıra yürüyüş düzenledi. DBP binası önünde toplanan onbinlerce kişi Cizre’nin tüm sokaklarını dolanarak sınıra yürüdü. Kitlenin giderek fazlalaştığı eylemde, kitle Rojava sınırında bulunan Saklan mevkiine geldi. Direkt sınır hattına yürüyen onbinlerin önüne askerler zırhlı araçlarla barikat kurdu. Kitlenin kararlılığı üzerine zırhlı araçlar alanı terk ederken kitle araç dışında olan askerleri linç etmek istedi. Annelerin araya girmesiyle linç engellenirken, kitle sınır tellerini ve askeri kulübeleri yıkmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis askerlerle birlikte kitleye saldırdı, saldırılar sırasında polisin gerçek mermi kullandığı gözlendi. Açılan ateş sonucu bir kişi ayağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Sloganlarla tel örgüleri kaldırmaya devam eden kitlenin ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

İSTANBUL

gazi

Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde DAİŞ çetelerinin Kobanê saldırısını protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüşe polis ve sivil faşistler tarafından yapılan saldırının ardından gençler Gazi Mahallesi’ne kadar tüm yolları kapatarak eylemlerini sürdürdü. Gazi Mahallesi’ne doğru ana yolları trafiğe kapatarak yürüyüşe geçen, kitlenin eylemi devam ediyor.

Öte yandan Sivil faşist gruplar ise içinde yaklaşık 40 kişinin bulunduğu Sultangazi DBP binasına kapıları kırıp girerek saldırmaya çalışıyor.

SİİRT

Kurtalan bugün öğle saatlerinde yüzlerce yurttaş, IŞİD çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sanat Sokağı’nda bulunan DBP il binası önünde bir araya geldi. Toplanan kitle daha sonra buradan sloganlar eşliğinde Diyarbakır caddesine doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin yürüyüşünü Kurtalan Belediyesi önünde kesen polisler, yürüyüşe devam edilmesi üzerine müdahaleye yöneldi. Çıkan çatışmada polisin attığı gaz bombalarının vücutlarının çeşitli yerlerine isabet ettiği iki kişi yaralandı. İsimleri öğrenilemeyen yaralılardan biri Kurtalan Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğeri ise Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Halk ile polisler arasındaki çatışmalar yayılarak devam ediyor.

MERSİN

IŞİD çetelerinin Kobané’ye dönük saldırılarını protesto etmek için Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nden Yarenlik Alanı’na doğru yürüyüşe geçen yurttaşların üzerine IŞİD lehine slogan atan bir grup, uzun namlulu silahlar ile ateş açtı. Yurttaşların üzerine IŞİD taraftarları tarafından ateş edilirken, polisin bu kişilere herhangi bir müdahalede bulunmayarak, uzaktan izlediği belirtildi. Yurttaşlar ara sokaklara dağılırken yaralıların olduğu bilgileri gelmeye devam ediyor.(DİHA)

Related Articles

Sinan Gorgan
Çarşı, Cemaat, gidişat
Sinan Gorgan