DBP MYK üyesi Semra Demir Kobani sınırında ağır yaralandı

Askerler Kobanê Sınırı’ndaki direniş nöbeti tutulan köylere saldırarak direnişçileri köylerden uzaklaştırmaya çalıştı. Askerlerin kullandığı gaz bombası kapsülünün isabet etmesiyle yaralanan DBP MYK Üyesi Semra Demir Urfa Mehmet Akif İnan Hastanesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Semra Demir’in kafasından yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kobanê direnişine destek olmak amacıyla 30 kilometrelik sınır hattında devam eden direniş nöbetine yönelik asker saldırıları Mehser köyünün ardından Henêrk ve Boydê köylerinde de sürdü. Mehser’e asker saldırısından sonra Van, Erzurum ve Siirt illerinden gelen yurttaşların günlerdir nöbet tuttuğu Boydê ve Henêrk köylerine de saldırarak direnişçileri köylerden uzaklaştıran askerlerin, köyleri gaz bombasına boğduğu öğrenildi.

Ağır yaralanan Demir’in bindiği aracın gündüz saatlerinde Suruç merkezde özel hareket timleri tarafından durdurulup, Demir’in nöbet eylemlerini organize etmekle itham edildiği öğrenilirken, başına isabet eden gaz bombasının da yakın mesafeden ve hedef gözeterek sıkıldığı belirtiliyor.

Semra Demir DBP

Yoruma kapalı