Ege Üniversitesi pankart açan öğencilere soruşturma açtı

Ege Üniversitesi, Adana’da polis tarafından öldürülen İbrahim Aras’ın katledilmesini protesto etmek için üniversite içindeki çarşıya pankart asan öğrencilere, disiplin soruşturması açtı. Adana’da 15 Haziran’da polis tarafından öldürülen İbrahim Aras’ın katledilmesini protesto etmek için 16 Haziran’da üzerinde katledilen çocukların isimleri ile “Büyümez ölü çocuklar, bitmedikçe cellatlar” yazılı pankartı Ege Üniversitesi yerleşkesindeki çarşıya asan Ege Üniversitesi öğrencileri, Ceren Karlıdağ, Berat Karaaslan Çağlayan Uludelen ve Ali Çelik’e üniversite yönetimi tarafından disiplin soruşturması açıldı.

Hakkında soruşturma açılan Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Berat Karaaslan, devletin çocukların katillerini bulmak yerine bu olayın üstünün örtülmemesini isteyen kişilerin üzerine gittiğini söyledi. Karaaslan soruşturmaya, “Asıl yapması gereken şey bunu yapan suçluları ortaya çıkarmak ve kendi hatası ile yüzleşmektir” diye tepki gösterdi. Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Ceren Karlıdağ ise, haklarında soruşturma açıldığını duyduklarında öğretim üyeleri ile paylaştığını ve öğretim üyelerinin kendisine, AKP iktidarı döneminde demokratik tüm eylemlerin suç olarak kabul edildiğini söylediklerini anlattı.

AKP İktidarının üniversitelerdeki örgütlü alanları bertaraf etmek istediğini belirten Karlıdağ, “Üniversitelerdeki örgütlülüğü kırmaya çalışıyorlar. Tamda bunun göstergesi olarak da saçma sapan cezalar yağdırıyorlar. Cezamız henüz kesinleşmedi belki de ceza bile almayacağız. Tamamen gözdağı vermekten başka bir şey değil” dedi. Öğrenciler, önümüzdeki günlerde üniversite yönetiminin belirlediği kurullara giderek ifade verecek. (DİHA)

ege üni

Yoruma kapalı