FHKC: Kürt ve Filistin halklarının ortak düşmanı emperyalizmdir

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi Halid Barakat, emperyalist güçler ve onların maşaları tarafından bölgeye sürülmüş olan IŞİD gruplarına karşı Kobanê’de mücadele veren Kürt direnişiyle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Halid Barakat, “Bütün Filistinliler ve Arap devrimci güçleri, emperyalist odaklar tarafından desteklenen IŞİD’e karşı Kobanê’deki Kürt direnişi için birleşmelidir” dedi.

FHKC’nin internet sitesinde yer alan Barakat’ın konuşması şöyle:

“Suriye, Irak ve bölge halkları emperyalist saldırılar altındadır. Bu saldırganlıklar, hava saldırıları ve doğrudan işgallerle gelmekle birlikte bölgenin gerici güçleri tarafından da desteklenmektedir. Böylece bölgede sekterizm ve gerici bir kaos getiren reaksiyonel silahlı gruplar ortaya çıkabilmektedir. Bunlar bölgenin merkezi güçlerinin yer değiştirmesine hizmet ederek, halklara siyonizm ve emperyalizmin gericiliği ve katliamcılığını taşımaktalar. Bunlar bölgenin yerli azınlıklarına karşı şiddet uygulayan ancak siyonist devlet ya da emperyalist güçlere karşı dokunulmazlık sağlayan gerici çeteleri oluşturmaktadırlar. Bu saldırılar şüphesiz ki Gazze’deki Filistin halkı üzerinde uygulanan son siyonist katliamlarla da benzerlik göstermektedir. Bizler, emperyalist odakların bölgeyi yağmalamasına ve bölgenin kaynaklarını tüketmesine karşı ülkesini savunan bütün birliklerin ve Suriye halklarının yanındayız. Bugün, kadını ve erkeğiyle Kürt savaşçıları, gerici gruplara karşı özgürlükleri ve hayatları için mücadele veriyorlar. Bu gerici gruplar, emperyalizmin müttefikleri ve ajanları tarafından desteklenmekte ve silahlandırılmaktadır. IŞİD’in Amerika Birleşik Devletleri silahlarıyla Kobanê’ye saldırması sadece sembolik bir olay değil. Kürt direnişinde özellikle kadın savaşçıların üstlendiği rol, kahramani bir feda ve mücadelede bir liderlik seviyesinin de göstergesidir.

Öte yandan Türk devleti ve hükümetinin rolü de ABD’nin bir maşası ve İsrail’in en geniş çaplı ticari ortağı olarak göz önünde bulundurulmalıdır. Türkiye, Suriye’de Kobanê’ye saldıran IŞİD ve diğer silahlı grupları cesaretlendirmektedir. Aynı zamanda geçmiş yıllar boyunca onlarca Kürt özgürlükçüsü Türk devletinin silahlı güçleri tarafından katledilmiştir. ABD ve müttefiklerinin hava kuvvetleri, Türkiye ve Fransa tarafından öne sürülen sözde güvenlik bölgesi emperyalizmin bölgeye hükmetme girişimlerinden başka bir şey değildir.

Uzun yıllardır Filistin özgürlük arayışçıları, Kürt savaşçılarının izlediği siper mücadelesinin aynısını yürütmekteler. Kürt özgürlük savaşçılarının Filistinli devrimciler tarafından desteklenmesinin çok uzun bir tarihi vardır. Bizim ortak bir düşmanımız var; emperyalizm. Ve bizim ayrıca aynı gerici, sekter silahlı gruplara karşı mücadelemiz de söz konusu. IŞİD, emperyalizmin bölgedeki hegemonyası ve işgallerinin ürünü olarak doğdu. Gerici Arap rejimleri, özellikle Suudi Arabistan ve Katar, bölge halkları üzerindeki tehdidi silahlandırma, cesaretlendirme ve yayılması üzerinde büykük bir rol oynamaktadır. Bölgemiz için emperyalist orduları ve hava saldırılarının hiçbir çözümü olmayacaktır. Bu güçler gittikleri her yere sadece korku, sekterizm, gericilik ve ölüm götürmekteler. Bu kısır gerici güçler halklarımızın kaynakları üzerindeki yağma ve hegemonyalarını sürdürmenin yollarını aramaktalar. Kurtuluşumuz bölgedeki terörün tek kaynağı olan emperyalizm ve siyonizme karşı mücadele edecek halkların birliğinden geçiyor.” (Sendika.Org)

Filistin FHKC

Related Articles

Köşe Yazıları
Hakan Deniz
Ağla Küba ağla
Hakan Deniz

Siyasi Haber
17 Aralık: 1 yıllık bilanço
Siyasi Haber

Tuncay Şur
Özgür Basın Derken?
Tuncay Şur