“Halkın iradesine saygı duy”

500-300

HDP ve BDP İstanbul İl Örgütleri, AKP’nin Kürt illerinde seçim sonuçlarına müdahalesine tepki gösterdi. Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde hükümete “halkın iradesine saygı duy” çağrısı yapıldı.

Galatasaray’da bir araya gelen HDP ve BDP üyeleri, “Hırsız var”, “Ceylanpınar, Kağızman, Akdeniz. Halkın iradesi üzerinden kirli ellerinizi çekin” yazılı pankart açtı.

Eylemde konuşan BDP MYK üyesi Kemal Peköz, bölgede sandıktan çıkamayan AKP’nin halkın oyunu çalarak belediyeleri ele geçirmeye çalıştığını belirtti.

Peköz şunları kaydetti: “Milli irade sadece AKP’ye oy verenlerin iradesi değildir. Tüm halkın iradesidir. AKP, bölgede halkın iradesine saygı duymalıdır. Dolarları çaldılar, bugün de halkın oyunu çalıyorlar. Ancak buna izin vermeyeceğiz.”

BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Emrullah Bingül, son yıllarda yapılan seçimler içerisinde ilk kez bu seçimde çok fazla usulsüzlük yapıldığını söyledi, “Kazandığımız belediye başkanlıkları gasp edilmek isteniyor. Bu kirli oyunlar sürece darbedir” dedi.

Bingül, “AKP yeniden çatışmalı sürecin içerisine mi girilmesini istiyor. Çatışmasızlık sürecinden Başbakan rahatsızlık mı duyuyor. Erdoğan, gasp edilecek her oy karşısında halkı bulacaktır” diye konuştu.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, Erdoğan’ın balkon konuşmasını hatırlattı, “O kadro ile yapılan o balkon konuşmasının ilk icraati Ceylanpınar’da OHAL ilan etmek oldu. Oylarımıza el uzatıyor. Ancak yavuz hırsız bu kez ev sahibini kandıramayacak. Çünkü Kürdistan direniyor” dedi.

İstanbul’da 35 bin sandıkta binlerce ihlal tespit ettiklerini belirten Altan, “Kendi koydukları yasalara uymuyorlar. Bunun adı faşizmdir” diye konuştu.

Altan’ın ardından HDP ve BDP İstanbul İl Örgütleri adına açıklama yapan Mehmet Akar, yerel seçimlerde ortaya çıkan halk iradesine dönük saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti. Akar, “Siyasi soykırım operasyonlarına, antidemokratik uygulamalara, gözaltı ve tutuklamalara direnerek bugünlere gelen mücadelemiz, bugünden sonra da özgürlük yürüyüşünü her koşulda sürdürmeye kararlıdır” dedi.

Yoruma kapalı