Hatay’da 9 SYKP’li hakkında soruşturma

sykp Adana Özel Yetkili Savcının talimatıyla 9 SYKP üye ve yöneticisi hakkında soruşturma açıldı. Parti Yönetimi, bu saldırıların hedefi SYKP, HDK ve HDP’ yi gayri meşru kılmak olduğu açıklaması yaptı

Adana Özel Yetkili Savcının talimatıyla 9 SYKP üye ve yöneticisi hakkında soruşturma açıldı. Bu saldırıların hedefi SYKP, HDK ve HDP’ yi gayri meşru kılmaktır açıklamasını yapan SYKP Yönetimi MYK üyesi Tülay Hatimoğulları, İl Eş Başkanları Belgin Ayrancı, Mehmet Çelik, il yöneticilerinden Mehmet Karasu, Talat Oruç, Sevcan Yılmaz, Samandağ İlçe Başkanı Yusuf Kimyon ve üyelerden Ali Cabir, Serkan Yıldırım Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadeleri alındı. Açıklamada ismi geçen partililerin telefonları 2 Ekim 2013 tarihinden itibaren 8 ay boyunca resmi olarak dinlendiği ve dinlemeler sonucunda partililerin birbiri ile yaptıkları telefon görüşmelerinden “akıl tutulması” diye nitelenebilecek soruların yöneltildiği belirtildi.

SYKP tarafından yapılan açıklama şöyle devam ediyor: “Bu tür fezlekeler artık bir AKP klasiğine dönüşmüş ve mantığın bittiği yerde başlamaktadır. Ayrıca Parti Meclis üyemiz Sevgi Kurtdere, üyelerimiz Serkan Yıldırım ve Mahir Gülbol, Recep Tayip Erdoğan tarafından şikâyet edilmiş ve soruşturmaları başlatılmıştır. Lazkiye’de Alevi, Rojava’da Kürt, Soma’da işçi katliamlarını protesto eden üyelerimize, ülkenin Cumhurbaşkanı yargı gücüyle baskı uygulamaktadır.

“Başarısız Ortadoğu politikanızdan dolayı Hatay ekonomisi çöktü”

Hatay son yıllarda hareketli bir siyasal süreç yaşamaktadır. Gezi direnişi, Suriye’deki emperyalist işgal, Kobanê saldırıları, IŞİD tehlikesi, işçi katliamları doğal olarak bizlerin sıklıkla alanlarda olmasına sebep oldu. SYKP olarak siyasal sorumluluklarımız gereği  savaşa hayır, onurlu barış dedik. AKP’nin iflasın eşiğine gelen mezhep temelli ve düşmanca olan Suriye politikasını reddettik. Hatay’da IŞİD ve uzantılarını besliyorsunuz, askeri amaçlı kamplar kuruyorsunuz, yerli halkın güvenliğini hiçe sayıyorsunuz dedik. Başarısız Ortadoğu politikanızdan dolayı Hatay ekonomisini çökerttiniz dedik. Hatay’da Hükümetin bütün provokasyonlarına karşın halklar kendi iradeleriyle kardeşlik dedi, bizler yanlarında olduk.  Kapitalizmin doğa talanına karşı ağaçların yaşam hakkını savunduk, Gezi direnişinde yer aldık. Erkek egemen siteme karşı her daim kadın iradesini önde tutarak tavır aldık. Bunun için kadınlarla alanlardaydık, etkinliklerdeydik. Soma’da, Ermenek’te  cesetlerine dahi ulaşılamayan işçi katliamlarının sorumlularının gözünü kar hırsı bürümüş işverenler ve onu koruyan devletin olduğunu ifade ettik. Kobane’de, Rojava’da  Kürt halkıyla; Lazkiye’de, Maan’da Arap Alevileriyle; Malula’da Hıristiyanlarla; Kesep’te Ermenilerle; Tuzhumatu’da  Türkmenlerle;  Reyhalı’da Sünni kardeşlerimizle dayanışma halindeydik.  Yıllardan beri Hatay’da uygulanan asimilasyon politikasına karşı Arap dilini yaşatma, Arap Alevilerin kendi ritüellerini özgürce yaşama konusunda çalışmalarımız oldu.  Türkiye’de sol-sosyalist bir siyasi parti olarak taleplerimizi haykırdık, haykırmaya da devam edeceğiz.

“Hedef  SYKP, HDK ve HDP’yi gayri meşru kılmaktır”

Gezi süreciyle ilgili Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Hatay’da da devrimci güçlerle beraber yargılanıyoruz. Bir yandan onlarca dava devam ederken, öte yandan Adana Savcılığınca açılan bu soruşturma“Hatay’da sosyalistlere yeni bir çuval mı hazırlanıyor?” sorusunu sorduruyor. Davada ayrıca hedeflenen SYKP, HDK ve HDP’ yi gayri meşru kılmaktır. AKP iktidarı muhalif tüm güçlere savaş açmıştır. Son günlerde hükümet HDP’ye dönük fiili baskıların önünü açan bir yönelime girmiştir. Ortaçağ’ın engizisyon mahkemelerini aratmayan yargı sistemi ve onu besleyen siyasi anlayış ne yazık ki 21. yüzyılda AKP formuyla karşımızda. Mantığın bittiği yerde başlayan hukuksuz, mesnetsiz, keyfi davalarla karşı karşıyayız.

Bu güne kadar baskılara boyun eğmeden mücadele edenler rehberimiz olmuştur. Baskının, sömürünün, anti demokratik uygulamaların olduğu her yerde tavrımızı koyacağımızı ifade ediyoruz. Özgür, eşit, adil, barışıl ve kardeşçe bir düzen kurulana dek mücadelemiz devam edecektir.

 

 

 

Yoruma kapalı