İş ve nefret cinayetlerine karşı yürüdüler

10325745_10203854523192858_3176619360356800099_n

Kaos GL tarafından düzenlenen 9. Homofobi Karşıtı Buluşma kasamında  homofobi, transfobi, nefret ve iş cinayetlerine karşı Sakarya Meydanı’na gerçekleştirilen yürüyüşte Soma’da katledilen işçiler de anıldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde bir araya gelen yüzlerce lezbiyen, gay biseksüel, transeksüel, interseks(LGBTİ) buradan Sakarya Meydanı’na gerçekleştirdikleri yürüyüşte, homofobik ve transfobik cinayetlerin yanında Soma’da yaşanan işçi katliamı da anıldı.

Yürüyüş boyunca sık sık “Soma’nın hesabı sorulacak”, “Roboski’den Soma’ya katil devlet hesap verecek”, “Homofobik devlet, yıkacağız elbet”, “Travestiyiz, buradayız alışın alışın gitmiyoruz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “15’inde bir fidan Berkin Elvan” sloganları atıldı.

Sakarya Meydanı’nda Kaos GL’den Melahat Deniz bir açıklama yaptı. Deniz, “17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşı Gün, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durmak için küresel bir gündür. Bizler de Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ) toplumun üyeleri olarak dostlarımızla birlikte homofobi ve transfobiye karşı durmak için bir aradayız. Soma’da madencilerin dirisine de ölüsüne de değer vermeyen sistemin sözcüleri yıllardır eşcinselliği yargılayıp aşağılayan, okullarında zorunlu heteroseksüelliğe tabi tutarak hayatı zehir eden, metropollerde katledenlerdir. ” dedi.

 

Yoruma kapalı