25 Kasım’da kadınlar sokakta: İSYANDAYIZ !

unnamed

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Taksim İstiklal Caddesinde yapılan gece yürüyüşünde yüzlerce kadın şiddete karşı öfkesini ve isyanını sokağa” taşıdı.

Bu yıl 13.sü gerçekleşen 25 Kasım gece yürüyüşünde kadınlar saat 19:00’da Taksim tünelden Galatasaray Lisesine “Erkek, Devlet, IŞİD, Şiddetine Karşı İSYANDAYIZ” pankartıyla yürüdü. Erkek şiddetiyle katledilen Ayşe Paşalı, devlet şiddetiyle katledilen Kader Ortakaya, IŞİD şiddetiyle katledilen Arin Mirkan’ın fotoğraflarının taşındığı eylemde kadınlar “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop, inadına isyan inadına özgürlük; Jın, Jiyan, Azadi; Trans cinayetleri politiktir” sloganları attı.

Kadınların yürüyüşünü engellemek amacıyla Galatasaray Lisesi önünde barikat kuran polislere kadınlar “Öldürülen kadınlar isyanımızdır” diyerek tepki gösterdi. Galatasaray Lisesi önünde yürüyüşlerini sonlandıran kadınlar burada Türkçe ve Kürtçe birer basın açıklaması okudu.

Yapılan basın açıklamasında şunlar ifade edildi :

“Ezidi kadınlar köle pazarlarında satılırken, Nijerya’da , Hindistan’da kadınlar tecavüze uğrarken, İran’da kadınlar bedenini korumaya çalıştığı için idam edilirken, Ukrayna’da kaçırılan kadınların tecavze uğramış cesetlerinin bulunduğu haberlerini okurken isyandayız.

“İşte bu öfkemiz bir meşale olur Kobane’de, Rojava’da, Filistin’de, Gezi’de direnişe dönüştü. Biz kadınlar Erin’le, Kader’le, Reyhan Cabberi ile direnerek taşıyacağız özgürlük meşalesini! Biz zeytinleri için direnen ve biz Validebağ korusu için nöbet tutan ve biz Karadeniz dereleri için uykusuz kalan kadınlarız.

“Biz kadınlar gücümüzü biliyor, bir kez daha özgür, savaşsız, sömürüsüz, cinsiyetçi olmayan bir dünya istediğimizi kararlılıkla haykırıyoruz.”

Yoruma kapalı