IŞİD Kobani’den çekilmeyi tartışıyor

Reyu’l Yovm gazetesinin haberine göre IŞİD çetesinin lideri Ebubekir Bağdadi, IŞİD elemanlarına gönderdiği mesajda Bekaa, Arsel ve Kobani’deki güçlerin çekilmesini istedi.

Gazetenin haberine göre Raka’daki kaynaklar, IŞİD’in üst düzey komutanlarının bir toplantı yaparak Kobani’den çekilme konusunu değerlendirmeye başladığını belirtti. Bazı IŞİD liderlerinin Kobani’den çekilme konusuna itiraz ettiklerinin belirtildiği haberde, IŞİD’in Irak’taki liderlerinin ise buradan çekilmeyle ilgili kararı IŞİD’in şura meclisine bıraktığı bildirildi.

Gazetenin Rakka’daki kaynaklara dayandırdığı haberine göre Bağdadi, Lübnan’daki üyelerine gönderdiği ve sert ifadelerin yer aldığı mesajda IŞİD’in Lübnan’daki hücrelerinin Lübnan ordusu ile çatışmalara erken başladığını söyledi. Bağdadi’nin, IŞİD’in Lübnan’da özellikle de Bekaa ve Arsel’deki üye sayısının ortaya çıkmasından dolayı çok kızgın olduğu ve Lübnan’da çatışmaya girmekten çok güç kazanmaya ağırlık verilmesi gerektiğini düşündüğü bildirildi.

Habere göre Bağdadi, mesajında Lübnan’daki IŞİD üyelerinin tepkisel hareket ettiklerini belirterek Lübnan ordusunun, IŞİD’in bölgedeki liderlerinden İmad Ahmed Cuma’yı tesadüfen ele geçirmesine rağmen IŞİD’in bölgedeki hazırlık sürecini tamamlamadan Lübnan ordusuyla çatışmaya girmesinin ise Arsel ve Beka’daki üye sayısının ve konumlarının ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti. (YDH)

Ebubekir Bağdadi

Yoruma kapalı