İstanbul Barosu’nun Genel Kurul’unda Kobane eylemi yapıldı

İstanbul Barosu’nun bugün başlayan genel kuruluna, Kobanê direnişine destek eylemi yapıldı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal konuşma yaptı sırada “Biji Berwxedana Kobanê” sloganı ile eyleme başlayan Özgürlükçü ve Demokrat Avukatlar (ÖDAV) gurubu üyesi avukatlar, Kobanê için açtıkları pankartlarla ve dövizlerle eylemini sürdürdü.

İstanbul Barosu’nun iki yılda bir düzenlenen Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Seçimler için eş başkan adayları ile ilk kez seçime girecek olan Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu (ÖDAV), Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG), mevcut baro yönetiminde olan Önce İlke Grubu, hükümete yakınlığıyla bilinen Hukukun Üstünlüğü Platformu ve Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun yarıştığı genel kurulun ilk günü konuşmalar ve faaliyet raporlarının okunmasıyla geçecek. Yarın ise avukatlar baro yönetimi için oy kullanacak.

İlk olarak divan üyelerinin belirlendiği genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın açılış konuşması yaptığı sırada Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu üyesi avukatlar, “Roboski’den Soma’ya Gezi’den Kobanê’ye Hesap Soracağız”, “Polis devletine Hayır”, “Kobane’de katliam var sessiz kalmak taraf olmaktır” pankartlarını açarak Kobanê için eyleme başladı. Kobanê yazılı tişörtler giyen avukatlar, “Yaşasın Kobanê direnişi” sloganı atan avukatlar, “Anadil haktır hakka sahip çık baro”, “Ayn-el Arab değil Kobanê”, “Gezi’den Kobanê’ye bu direniş bizim” yazılı dövizler taşıdı. Bir süre alkışlarla ve sloganlarla eylemini sürdüren avukatlar, daha sonra eylemlerine son vererek sloganlarla salon dışına çıktı.

Eylem sırasında konuşmasına ara veren Kocasakal, eylemin ardından devam ettiği konuşmasında ise, “Ayn-El Arap’ta yaşananlar bizi de üzüyor ama aynı duyarlılığı Hocalı’da da gösterilim” diye konuştu.

 

Related Articles

Yazılar
Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan

Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık