KCK: Çözüm Projesi Ortadoğu ve Türkiye için ciddi bir şanstır

HDP heyetinin 29 Kasım tarihli ziyaretinde, PKKLideri Abdullah Öcalan’ın taraflara sunduğu “Barış ve Demokratik Müzakere Çözüm Taslağı”na ilişkin İmralı Heyeti’nin yaptığı açıklamalardan sonra, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı da yazılı bir açıklama yaptı. Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) geçtiği açıklamada KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, hazırlanan taslağın yeni bir çözüm projesi sunduğuna dikkat çekti. KCK’nin açıklaması şöyle;

 

“Yaşanan iç ve dış gelişmelerin Kürdü inkar ve imha zihniyetini ve siyasetini tam bir çıkmaz ve çözümsüzlük içine soktuğu, AKP Hükümeti’nin ise oyalama ve idare etme dışında hiçbir şey üretemediği bir ortamda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uygulandığında başta Kürt sorunu olmak üzere tüm temel sorunlara çözüm getirecek ve Türkiye’yi demokratikleştirecek olan “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı” başlıklı yeni bir Çözüm Projesi sunmuştur. Yeni bir genel seçim öncesi siyasal mücadelenin iyice hızlandığı bu süreçte söz konusu Çözüm Projesi Türkiye ve Ortadoğu için çok ciddi bir şanstır.

HDP Heyeti’nin 29 Kasım tarihli ziyaretinde Önder Abdullah Öcalan’ın taraflara sunduğu ‘Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı’nı Özgürlük Hareketimizin tüm bileşenleri tartışmış, demokratik zihniyetle müzakere edilip hayata geçirildiğinde Türkiye ve Ortadoğu’yu köklü bir demokratik dönüşüme uğratacak içerikte hazırlanmış bir demokratikleşme projesi olarak değerlendirip tam bir görüş birliği içinde kabul edilmesine ve uygulanmasına karar vermiştir. Bu kararını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a iletilmek üzere 9 Aralık günü yaptığı görüşmede HDP Heyeti’ne bildirmiştir. AKP Hükümeti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de kabul etmesi ve uygulaması durumunda söz konusu Taslağın üzerine yüklediği görevleri yerine getirmeye hazırdır. İçinde bulunulan ağır siyasal süreç nedeniyle söz konusu Taslağın eylem planının günü gününe uygulanmasını önemli ve gerekli görmekte, bu yönlü tutumu AKP Hükümeti’nden de istemektedir.

Kuşkusuz söz konusu ‘Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı’nın başarıyla hayata geçirilebilmesi için Önder Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulların müzakere yürütmeye uygun hale getirilmesi ve yine ateşkesin ihlali anlamına gelen askeri amaçlı yol, baraj, karakol-kalekol yapımı gibi askeri faaliyetlerin ve Kürdistan’daki askeri yığınağın derhal durdurulması gerekir. Yine siyasal soykırım niteliğindeki tutuklamalara ve halk üzerindeki polis terörüne derhal son verilmesi şarttır. Ayrıca müzakere sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için Önder Abdullah Öcalan’ın örgütümüzle doğrudan ilişki kurabileceği bir sistemin yaratılması da gereklidir.

AKP Hükümeti müzakereyi bir an önce başlatıp, Çözüm Projesinin ruhuna uygun davrandıkça ve söz konusu süreç işledikçe de bu temelde hareket edecek ve üzerine düşenleri zamanında yerine getirecektir. Benzer ciddi ve cesur bir yaklaşımı AKP Hükümetinden de beklemekte ve istemektedir. Taslak tüm Ortadoğu’nun sorunlarına çözüm bulacak bir demokratileşme projesidir.  Bu proje, doğru üslup ve yaratıcı tarzla yürütülecek bir demokratik siyasal mücadele temelinde başarıya götürülecek dinamik karakterde bir projedir. Bu nedenle başta kadınlar ve gençler olmak üzere halklarımızın ve tüm demokratik güçlerin planlı ve örgütlü demokratik mücadelesini gerektirir”

Related Articles

Yazılar
Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan

Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık