KCK: Şengal özgürleşti, sıra özerklikte

IŞİD çetesinin Êzidî Kürtlere 73. Fermanı yaşattığı Şengal’in HPG, YJA Star, YPG-YPJ ve YBŞ güçlerince özgürleştirilmesi, coşkuyla karşılandı. Amed’de kalan Êzidîler, Şengal’in özgürlüğünün Êzî Bayramı’na denk gelmesinin sevinçlerini katladığını belirtti Büyük acılar çeken ve katliama uğrayan Êzidî Kürtler, şimdi göç etmek zorunda kaldıkları yerlerden kutsal topraklarına dönüş hazırlığı yapıyor. Êzidîler, bir daha asla katliam yaşanmaması için Şengal’e özerklik ve özsavunmanın güçlendirilmesini istiyor

Şengal’in HPG, YJA Star, YPG/YPJ ve YBŞ güçlerince özgürleştirilmesini kutlayan KCK, “IŞİD faşizmi Kürdistan’dan temizleninceye kadar gerilla operasyonları sürecek” dedi. KCK, tüm Kürt güçlerini Şengal’e özerklik ve özsavunma için üzerine düşeni yapmaya çağırdı.

KCK: SIRA ÖZERKLİK VE ÖZSAVUNMADA

Şengal’in HPG, YJA Star, YPG-YPJ ve YBŞ güçleri tarafından özgürleştirilmesini kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Tüm halklarımız ve kamuoyu bilmelidir ki, Güney Kürdistan’ın tümünde ve Rojava’da DAİŞ faşizmi tam olarak temizleninceye kadar gerilla güçlerimiz operasyonlarını sürdürecektir. Şengal’in özgürleştirilmesi başta Êzidî halkımız olmak üzere tüm Kürdistan halkına ve Ortadoğu halklarına kutlu olsun.

Tam beş aydır Şengal’in stratejik noktalarında üstlenip DAİŞ faşistlerine karşı sürekli bir yıpratma savaşını veren ve dün itibariyle kahramanca geliştirdikleri operasyon sonucunda DAİŞ faşistlerini Şengal’den söküp atarak özgürleştiren HPG-YJA Star, YPG-YPJ ve YBŞ güçlerini selamlıyor ve kutluyoruz. DAİŞ faşistlerinin iradesinin kırılıp Şengal’in özgürleştirilmesinde Kobanê direnişi başta olmak üzere, Rojava’daki devrimci güçlerin gösterdikleri direniş ve Kürdistan’ın dört parçasında gelişen halk serhildanları büyük rol oynamıştır.

Êzidîlerin topraklarına yeniden dönmesi için gerilla ve YBŞ güçlerinin her türlü güvenliği sağladığını kaydeden KCK, “Halkımızın kendi topraklarına dönmesi önünde artık hiçbir engel kalmamıştır. Halkımız topraklarına bir an önce dönerek demokratik özerklik temelinde özgür ve demokratik yaşamını sağlama ve kendi öz savunmasını gerçekleştirme çalışmalarına katılmalıdır” dedi. “Êzidî halkımızın özgür ve demokratik yaşamını sağlaması ve güvenceye alması ancak demokratik özerklik ve özsavunmasıyla mümkün olacaktır” vurgusunda bulunan KCK, şunları kaydetti: “Çekilen acıların anlam kazanması ancak böyle sağlanabilir. Tüm Kürt siyasi güçlerinin Êzidî halkımızın özerk yaşamına kavuşması ve öz savunmasını yapabilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekmektedir.

KCK’nin kutlama mesajının sonunda “Bu vesileyle Şengal’in özgürleşmesini bir kez daha kutluyoruz. Tüm halklarımız ve kamuoyu bilmelidir ki, Güney Kürdistan’ın tümünde ve Rojava’da DAİŞ faşizmi tam olarak temizleninceye kadar gerilla güçlerimiz operasyonlarını sürdürecektir” denildi.

(23 Aralık 2014 – Haber Merkezi)

Related Articles

Volkan Yaraşır
Rusya krizi, ülke iflası riski
Volkan Yaraşır