Kobani Direnişi 40. gününde

YPG/YPJ’nin tarihi Kobanê direnişi, 40. güne girdi. Yeni gruplarla saldırı düzenleyen IŞİD’e karşı destansı direniş sürüyor. Halk, canlarıyla insanlığa hayat veren YPG/YPJ’lileri görkemli törenlerle yüreğine uğurluyor.

IŞİD çetesi Cerablus ve Tel Ebyad’dan getirdiği yeni güçlerle Kobanê’ye büyük saldırılar düzenliyor. Göğüs göğüse çatışmaların yaşandığı kentte YPG/YPJ’nin destansı direnişi 40. gününe girdi. IŞİD çetesi, doğu ve güney cephelerinden kapsamlı saldırılar düzenledi. YPG/YPJ güçlerinin görkemli direnişinde ağır kayıplar vermeye devam eden çete, kente havan topları ve intihar eylemcileriyle saldırıyor.

IŞİD çeteleri, YPG ve YPJ savaşçıları ile Burkan El Fırat güçlerinin vurduğu darbelerle ağır kayıplar veriyor. Çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, önceki gün öğleden sonra doğu ve güneydoğu cephesinde; Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı’nda YPG güçleri ile IŞİD çeteleri arasında yoğun ve şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti. Kaniya Kurda bölgesinde bombalı araçla saldırı düzenlemeye çalışan çetelerin araç patlatılmadan YPG güçleri tarafından etkisizleştirildiği, aracın içindeki 1 çetenin öldürüldüğünü belirtti. Bu alandaki çatışmaların dün de devam ettiği ifade edildi.

“Güney cephesinden de çeteler bomba yüklü bir araçla saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimiz bomba yüklü aracı uzak bir mesafede patlatarak imha etmiştir” diyen YPG Basın Merkezi, önceki gece saatlerinde batı cephesinde bulunan Til Şeîr köyü ve çevresinde IŞİD çeteleriyle YPG güçleri arasında başlayan şiddetli çatışmaların dün de devam ettiğini belirtti. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 17 çete üyesinin öldürüldüğü de kaydedildi. Güçlerimiz bugün (dün) sabah saatlerinde batı cephesinde bulunan Arbuş ve Mezrê köyleri arasında çetelere yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıda 4 çete üyesi öldürülmüştür” diyen YPG Basın Merkezi, son 24 saat içinde 5 YPG savaşçısı ve 2 Burkan El Fırat savaşçısının da yaşamını yitirdiğini belirtti. (ANF)

Kobane harita


Yoruma kapalı