Arap Alevi Gençler Maraş’ı andı

Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) eylem yapan Arap-Alevi Gençlik Meclisi “Ma matu şuhedauna, min Kerbela ila Maraş”(Kerbela’dan Maraş’a şehitlerimiz ölümsüzdür) pankartı açarak yürüyen kitle Maraş Katliamını Arapça, Türkçe, Kürtçe sloganlarla ve “bakhur” yakarak protesto etti.

Haber Merkezi – Antakya Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) eylem yapan Arap-Alevi Gençlik Meclisi Maraş Katliamını lanetledi. Eylem sırasında bir grup faşist tekbir getirerek provokasyonda bulundu. MKÜ’de Kültür Sokağı’nda bir araya gelen Arap-Alevi gençler bir yürüyüş düzenledi. Arapça, Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı eylem nedeniyle çevrede çevik kuvvet ve sivil polis ablukası dikkat çekti.

Ma matu şuhedauna, min Kerbela ila Maraş

“Ma matu şuhedauna, min Kerbela ila Maraş” (Kerbela’dan Maraş’a şehitlerimiz ölümsüzdür) yazılı pankartın açıldığı eylemde sık sık “Seccel seccel ena Arabi, seccel seccel ena Alevi”, “İza ma sırna vahed, be’nenmuvt vahed vahed”, “Y’ğiyş şağb’el akhavi”, “Maraş’ın hesabı sorulacak”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.
10857785_375442042629132_3307934827297113022_nÇevredeki ev ve dükkanlardan alkışlarla destek gören gençler adına basın açıklamasını Aylin Yıldız okudu. “19-27 Aralık 1978 Alevilere yapılan zulümlerden sadece biri. Kerbela’dan bugüne tarih sayfaları Alevilerin yaşadığı katliamlar, göçler, sürgünlerle doludur. Bizler inancımız, Hz. Ali’ye ve Ehli-Beyte duyduğumuz sevgi, her dönemin Yezidlerine, erk sahiplerine karşı direngenliğimiz nedeniyle her zaman iktidarlar tarafından yok edilmesi gereken bir düşman olarak görüldük. Çıkarılan fetvalarla kanımız mübah, kadınlarımız helal sayıldı. Maraş, Dersim, Çorum, Sivas, Gazi, Gezi, Akrima, Maan, Adra ve saymakla bitiremeyeceğimiz daha pek çok katliam…” şeklinde konuşan Yıldız “Bu zihniyet kendini dün Emevi-Abbasi-Osmanlı iktidarı olarak var ederken bugün tekfirci-selefi-vahhabi zihniyet ve onların en büyük destekçisi AKP-IŞİD gericiliği olarak karşımızda durmaktadır” dedi.
Açıklama “Bizler aynı yolda, karanlığın karşısında ışık, Muaviyelere karşı Ali, Yezidlere Karşı Hüseyin, Mervanlara karşı Ebu Zer, Hızır Paşalara karşı Pir Sultan, Şeyh Bedrettin, Abdullah, Ali İsmail, Ahmet, olmaya devam edeceğiz! Heyhat Minne l-Zillet!” denilerek sonlandırıldı.
Açıklamanın ardından mumlar yakan gençler, Arap-Alevi kültürünün bir parçası olan bakhur yaktı, reyhan dalları taşıdı. Atılan sloganlar ve yapılan konuşmaların ardından eylem sona erdi.

Related Articles

Köşe Yazıları
Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş

Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye biat etmez
Onur Arpaçukuru