İstanbul’da 1 Mayıs operasyonu

1 Mayıs’ta yaratılan devlet terörüne karşı direnen devrimci güçlere yönelik bir intikam operasyonu başlatan hükümet tarafından bu sabah saatlerinde İstanbul’da çeşitli adreslere operasyonlar düzenlenerek gözaltılar yapıldı.

SYKP üyesi iki devrimci bu sabah saatlerinde Nurtepe ve Gazi Mahallesi’ndeki evlerinden gözaltına alındı. Kağıthane Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP ) İlçe Örgütü üyesi Melih Anlama ve SYKP Sultangazi İlçe Örgütü üyesi Eren Can Duran’ın evlerine saat 05.30 civarlarında operasyon düzenlendi. Operasyona gerekçe olarak 1 Mayıs’ta “dövülen polisler” ile ilgili olduğu ve o gün çekilen fotoğrafların gösterildiği öğrenildi. Evdeki aramaların ardından Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen iki devrimcinin bırakılmaları için SYKP’lilerin girişimleri başladı.

İstanbul Bakırköy’deki evine operasyon düzenlenen TÖPG üyesi Barış Özer’in de yasaklanan 1 Mayıs eylemleri neden gösterilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

SYKP İstanbul İl Örgütü konu ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle.

“Halkın, işçilerin can güvenliğini sağlamak için kılını kıpırdatmayan devlet, gündem değiştirmek ve Emek ve Dayanışma günü 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmakta ısrar eden emekçilerden öç almak için bu sabah iki üyemizin evine operasyon düzenledi.
İstanbul Nurtepe’den Melih Anlama ve Gazi Mahallesi’nden Eren Can Duran isimli arkadaşlarımız bu sabaha karşı Terörle Mücadele Polislerinin düzenlediği operasyonla evlerinden gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler.
Gözaltına alınma gerekçesi olarak 1 Mayıs’ta Taksim’e gitmek üzere Okmeydanı’nda toplanan halkın arasında olmaları gösterilmiştir.

Biri 16 diğeri 18 yaşında olan Melih ve Eren Can’ın evlerinde çocukluklarından kalma misketleri dahi “suç delili” olarak gösterilmeye çalışılıyor. Başbakan’ın çocuklarının evinden çıkan milyar dolarlara gözlerini kapatan emniyet teşkilatı, emekçi çocuklarına saldırmayı bir gelenek haline getiriyor.

Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve devlet Soma’daki suçunu örtmek için gündem değiştirmeye çalışmaktan vaz geçmelidir.
Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi
İstanbul İl Örgütü”
Adliyeye sevk edilen Eren Can Duran serbest bırakılırken, Melih Anlama ifade vermek için adliyede.

 

Yoruma kapalı