Roboskililerin adalet talebi 150. haftasında

Roboskî Katliamı‘nın 150. haftasında da yakınlarının mezarı başında adalet talebini yineleyen Roboskili aileler, Roboskî’de 34 sivili katleden zihniyetin Kobanê sınırında Kader Ortakaya’yı katlettiğini belirtti. Aileler Roboski için verdikleri mücadeleyi Ortakaya içinde vereceklerini dile getirdi.

roboski1

 

 

 

28 Aralık 2011 tarihinde, Roboskî köyü Güney Kürdistan sınırında  Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 Kürt gencinin aileleri, katliamın 150. haftasında yakınlarının mezarları başında adalet talebini yineledi. Aileler adına yapılan açıklamayı okuyan Roboskî-Der Başkanı Veli Encü, Roboski katliamı faillerinin AKP hükümetinin desteği ile korunduğunu belirterek, “Roboskî Katliamı devletin tarihine büyük bir utanç ve kara leke olarak hafızalarda hep hatırlanacaktır” dedi.

DEVLETİN ZİHNİYETİ DEĞİŞMEDİ

Roboskî Katliamı ile Türkiye hukuk sisteminin de katledildiğinin söyleyen Encü, “Bu ülkede yumurta atana bile gün geçmeden cezai işlemler uygulanıyorsa 34 masum insanın üzerlerine F-16 savaş uçaklarıyla bomba yağdıran kişiler 150 hafta geçmesine rağmen cezalandırılmadıysa bu büyük bir hukuk katliamıdır. Roboskî Katliamı kelimenin tam anlamıyla vicdanların sınava tabi tutulduğu ilk ve tek sınavdır, bu sınav da Türkiye Cumhuriyeti adaleti ve hukukuyla sınıfta kalmıştır” şeklinde konuştu.

AKP Hükümeti‘nin Roboskî Katliamı‘ndan sonra Kürt halkına yönelik tutumunu değiştirmediğini ve DAİŞ çetelerine desteği ile kirli yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Encü, Roboskî’de 34 sivili katleden zihniyetin Kobanê sınırında Kader Ortakaya’yı katlettiğini söyledi. Encü, “Roboski Katliamı için verdiğimiz mücadeleyi Kader Ortakaya için de vereceğimiz bilinmelidir, Kader yoldaşın mücadelesine bağlı kalacağımız sözünü veriyoruz” dedi.

Yoruma kapalı