Salih Müslim: Daha perşembe günü Akçakale’den 70 IŞİD’li geçti

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye’nin Kobanê üzerinde kirli oyunlarının devam ettiğine dikkat çekerek Türkiye’den çete geçişinin sürdüğünü söyledi. Muslim, açıklaları şöyle;

“IŞİD çetelerine Til Ebyad ve Türkiye üzerinden her gün katılımlar var. Daha Perşembe günü 70 kişi Akçakkale’den geçip, IŞİD’e katılarak Kobanê’de savaşa gitti. Bundan dolayı da saldırıları sürüyor. Türkiye’nin Kobanê’ye ilişkin tavrında bir değişiklik olmamıştır. Bütün dünya ülkeleri bir tarafta, Türkiye bir tarafta duruyor. ABD’nin Kobanê’ye havadan bıraktığı silahların içinde de ağır silahlar bulunmamaktadır. Bu yardımlarla birlikte YPG’nin eline bazı etkileyici silahlar geçti. Ancak yeterli değil. Bunların devam etmesini istiyoruz. Biz ağır silah yardımların yapılması istiyoruz”

Peşmergeler de henüz Kobanê’ye gitmedi. Ne kadar güç ve hangi silahlar gidecek gibi konular üzerinde YPG ile peşmerge Komutanlığı arasında görüşmeler yapılıyor. Türkiye, Güney Kürdistan ve ABD’nin isteği üzerine koridor açacağının sözünü verdi. Şu anda bunun pazarlığını yapıyor.

Türkiye 10 kilo metrelik alanda güvenli bölge ve tampon oluşturmak istiyor. Kuşkusuz bu da farklı bir oyundur. Türkiye kirli oyunlar peşindedir.

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) ile yapılan Duhok Antlaşması Kürtlerin birliğini, iç barışı getirecektir. Bununla birlikte Arap, Asuri-Süryani halklara da özürlük getirecektir. Kısacası Kürtler için önemli bir adımdır. Her şeyden önce Rojava sistemini güçlendirecek, sürekliliğini sağlayacaktır.

ÖSO’nun IŞİD’e karşı Kobanê’de savaşacağı yönünde haberler, Türkiye tarafından bilinçli olarak servis edilmektedir. Bu doğru değil. Amaç kafa karıştırmaktır. Öyle bir şey olursa gelip bize başvururlar. Tamamen yalan bir haberdir.’’

Salih Müslim

Yoruma kapalı