“Suriye’de halklar katlediliyor”

unnamed

Kesab’ta yaşanan katliamı protesto eden Ankara Arap Alevi Gençlik Meclisi, Pir Sultan Abdal Canlar Derneği ve Mininna Forumu, İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak yaptıkları eylemlerde, emperyalizmin AKP aracılığıyla Ortadoğu ve Suriye’de sürdüğü savaşın tüm halkları hedef aldığını belirtti.

17 Mart Perşembe günü İstanbul’da Kadıköy Boğa’da, Ankara’da Yüksel Caddesi’nde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eylemlerle Suriye’de halklara yönelik girişilen katliamlar protesto edildi.

Türkçe ve Arapça okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Suriye’deki savaşın başından itibaren Lazkiye ve Maan’da Alevilere, Rojava’da Kürtlere; Dürzilere, Hristiyanlara, Sünnilere, Süryanilere yapılan saldırılar son olarak cihatçı Ermeni halkına yönelmiştir. Ermeni halkı evlerinden sürülmüş, evleri ve malları yağmalanmıştır. 850 aile bu saldırılar üzerine Kesab’ı terk etmek zorunda bırakılmıştır. sürdürülen bu kirli savaş dil,din,ırk,mezhep ayrımı gözetmeksizin tüm halkları tehdit etmektedir.”

AKP hükümeti cihatçı katillere sınırları açtı

“Bütün bu katliamlar yaşanırken AKP hükümeti cihatçı katillere sınırları açmış, lojistik ve askeri olarak her türlü desteği sağlamıştır. Başta Yayladağı ve Ceylanpınar olmak üzere tüm sınır boylarına askeri yığınak yaparak ülkeyi açıkça savaş üssü haline getirmiştir. AKP hükümeti, Reyhanlı’da  resmi kayıtlara göre 50’de fazla insanın öldüğü patlamanın yaralarını sarmak yerine daha da ileri giderek fiili bir savaşı meşru göstermek adına MİT ve TSK ile birlikte komplolar üretmeye devam etmiştir.”

Açıklamada ayrıca Arap Alevi gençlerin, bu saldırıların karşısında olduklarını, bölgelerinde yaratılmaya çalışılan mezhep kavgasına karşı; Ermeni,Arap,Kürt,Türk ve Süryani halklarıyla birlikte olduklarını, zulme,savaşa,katliamlara ve sürgünlere sonuna kadar direneceği, halkların ve kültürlerin yok edilmesine izin vermeyeceği ifade edildi.  Siyasihaber.org

Yoruma kapalı